Trossamfundet Svenska Kyrkan

Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har. På kyrkokansliet jobbar ca 500 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Svenska kyrkans utbildningsinstitut söker nu en lärare i kyrkomusik med placering i Uppsala.

Vår verksamhet

Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Uppsala och Lund har till uppdrag att utbilda kyrkomedarbetare som medverkar till att människor får livsmod och känner igen Guds kärlek i världen. Vi vill rusta medarbetare för tjänst i Svenska kyrkans församlingar som diakoner, församlingspedagoger, kyrkomusiker och präster genom att förankra de teoretiska och praktiska kunskaperna i den kyrkliga kontexten, skapa positiva lärmiljöer och ge verktyg för den kommande uppgiften. Våra arbetsplatser präglas av kunnighet, engagemang och pålitlighet. 

Läs gärna mer på Utbildningsinstitutet

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och undervisa i kyrkomusik på Svenska kyrkans utbildningsinstituts fyra program. Till stor del handlar det om undervisning i ämnena gudstjänst, hymnologi och musik i kyrkan. Det senare inriktar sig bland annat på kyrkomusikerns förvaltande och utvecklande av församlingens musikverksamhet. Ett särskilt fokus ligger också på liturgisk sång, i synnerhet för blivande präster, med inriktning på såväl repertoar som sångteknik och uppförandepraxis. Utöver undervisning kan arbetsuppgifter av administrativ art tillkomma. Du kommer att ingå i ett arbetslag med ca 30 personer – ett femtontal på respektive ort.

Vem vi söker

Du har Svenska kyrkans kyrkomusikerexamen på B-nivå eller högre (eller motsvarande äldre examen) och gedigen erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan. Eftersom arbetsuppgifterna till stor del handlar om undervisning i liturgisk sång är ett vokalt fokus önskvärt. De administrativa uppgifterna förutsätter god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Tidigare arbete i anslutning till kyrkomusikerutbildning är meriterande.

Vi förutsätter att du delar våra värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet. Läs mer om vår värdegrund här .

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på 75 - 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Sysselsättningsgraden kan i viss mån anpassas inom det angivna spannet med beaktande av sökandes övriga tjänstgöring.

Placeringsort är Uppsala med viss tjänstgöring i Lund, vilket medför resor.

Mer information

Välkommen att kontakta programchef för kyrkomusikerprogrammet Peter Sjunnesson, peter.sjunnesson@svenskakyrkan.se eller telefon 018-16 98 28.

Fackliga företrädare, Siri Troili (Vision), Malin Andrén (Akavia) och Andreas Sandberg (KyrkA).

Ansökan

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/262
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb