Svenska kyrkan i utlandet finns i 24 länder runt om i världen. Uppdraget är att finnas till för svenskar som befinner sig utanför Sveriges gräns. Vare sig man är ute på resa, arbetar eller bor utomlands behöver man ibland en fast punkt i tillvaron där man känner sig hemma och får tala sitt modersmål. En plats där man kan möta nya vänner och uppleva gemenskap och trygghet men också, inte minst viktigt, dela sorg och få stöd i svåra stunder. Utlandsförsamlingarna arbetar på samma sätt som en församling i Sverige. Gudstjänsten står i centrum och omsorgen om medmänniskan är en viktig del i arbetet. Personal och frivilliga besöker även svenskar på sjukhus, ombord på båtar och i fängelser.

Svenska kyrkan i Berlin söker förskollärare i bilingual verksamhet, 100% (heltid), Berlin.

Vår verksamhet

Vill du vara med och arbeta i en framåtdrivande förskoleverksamhet där du har stort inflytande på utvecklingsprocessen? Har du lust med att jobba i ett flerspråkigt sammanhang där det svenska och tyska språket ligger i fokus?

Svenska Viktoriaförsamlingens förskola, Kita Victoria, är en bilingual förskola och en del av Svenska kyrkan i Berlin-Wilmersdorf. För tillfället har vi 17 barn i åldrarna 3-6 år. Vi följer den svenska läroplanen och Berliner Bildungsprogramm. Vårt koncept är att jobba i ett arbetslag där det finns både tyska och svenska modersmåltalare. Just nu söker vi dig som är legitimerad förskollärare med svenska som modersmål.

Dina arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss ansvarar du för att utbildningen bedrivs enligt förskolans läroplan och att du tillsammans med ditt arbetslag arbetar aktivt och målinriktat för en väl balanserad och utvecklande verksamhet.
Du kommer att ansvara för att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera arbetet kring barns utveckling, lärande och inflytande. Du ska med ett gott bemötande verka för förtroendefulla relationer till barn, föräldrar och arbetskamrater.
Du arbetar i arbetslag med gemensamt ansvar för den pedagogiska verksamheten i en åldersblandad barngrupp med barn i åldrarna 3-6 år.

Vi söker dig

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare alternativt utbildad lärare mot yngre åldrar. Erfarenheten av yrket är meriterande men inget krav.
Du ska behärska det svenska språket flytande både i tal och skrift. Vi ser gärna att du behärskar det tyska språket på B2 nivå.
Som anställd hos oss ser vi att du har ett stort intresse för barn och deras utveckling där din barnsyn stämmer överens med läroplanens värdegrundsintentioner. Du är bra på att analysera och följa upp och bidrar till förskolans och arbetslagets utveckling.

Som person önskar vi att du är:
Förtroendeingivande och stabil, bra i ditt bemötande, kreativ och flexibel, nyfiken och positiv, tolerant och öppen för andra kulturer och språk.

Vi ser gärna att du är medlem i Svenska kyrkan och delar våra värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid med start i augusti 2024.

Eftersom samtliga anställda inom Svenska kyrkan i utlandet arbetar med barn och ungdomar kommer arbetsgivaren begära utdrag ur belastningsregistret av slutkandidaten. Sökande ska själv beställa utdraget via Polisens hemsida. Observera att handläggningstiden är ca 2 veckor. 


Vill du veta mer?

För mer info om tjänsten, kan du kontakta Simone Burkhardt-Martin, förskolechef: berlin.forskolan@svenskakyrkan.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen att skicka din ansökan med personligt brev och CV, till berlin.forskolan@svenskakyrkan.se. Sista ansökningsdag är 30 juni 2024.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Berlin
Län Berlin
Land Tyskland
Referensnummer 2024/280
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb