Kyrkokansliet

Verksamhetsutvecklare HR med projektledningskompetens

Kyrkokansliet i Uppsala 

Svenska kyrkans nationella nivå – kyrkokansliet i Uppsala – ansvarar för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan, och stödjer på olika sätt stiften i deras arbete för församlingarna. Den nationella nivån företräder också Svenska kyrkan i kontakter med andra kyrkor och samhället i övrigt, både i Sverige och internationellt. Arbetet leds av generalsekreteraren. På kyrkokansliet har också ärkebiskopen sitt kansli.

Svenska kyrkan genomgår en stor digital förändringsresa och vår enhet expanderar. Vi är idag 10 personer som drivs av att utveckla, effektivisera och förbättra arbetssätt hos våra kunder i hela landet genom automatiserade tjänster och erbjudanden inom lön, tid, resa, arvoden och personaladministration/HR. Vår systerenhet på avdelningen för gemensamma funktioner har motsvarande uppgift inom ekonomi- och redovisningsområdet. I dagsläget är de cirka 200 församlingar, pastorat och stift, som har valt att digitalisera och effektivera genom de gemensamma arbetssätten, en stark och drivande kraft.  Sedan i maj har kyrkokansliet ett nationell lönecenter – Svenska kyrkans löneservice som på kort tid har blivit den största leverantören av lönetjänster.

Vi befinner oss i en expansiv fas och för att lyckas ta nästa steg, behöver vi stärka upp med dina kompetenser och vilja till ständig förbättring. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se 

Arbetsuppgifter

 • Arbeta i team som driver och deltar i utredningar och nyutveckling samt förvaltar lönetjänsten så att den stödjer Svenska kyrkans övergripande strategier inom digitalisering.
 • Leda uppdrag/projekt avseende förstudier, produktutveckling och implementation av löne-, personaladministrativa samt HR-processer så att de stödjer Svenska kyrkans övergripande strategier inom digitalisering.
 • Tillsammans med dina kollegor arbetar du tätt med utvecklingsteamet hos leverantören och IT-sektionen och lönehandläggare i löneservice som levererar lönetjänsten. Du kommer att samarbeta med objektsägare, processägare, förvaltningsledare och objektspecialister både för förvaltningsobjekt som inrymmer lönetjänsten och med de förvaltningsobjekt som vi har integrationer med. 

Kvalifikationer

 • Du är en utbildad och erfaren HR-specialist som arbetat inom området i minst 5 år. Det är meriterande om du har erfarenhet av att tolka och arbeta med kollektivavtal.
 • I din verktygslåda har du helt eller delvis processutveckling, projekt- och förändringsledning.
 • Du har kunskap och förståelse för processutveckling med systemstöd inom HR-området, motsvarande inom löneområdet är meriterande.
 • Du har förmåga att se helheter och förstå vad som skapar effektivitet i ett större sammanhang.
 • Du är utåtriktad, pedagogisk och trivs med att söka kontakt med kunder, leverantörer och kollegor. 
 • Du drivs av att leverera ett bra resultat och är van att ta ansvar för den egna leveransen.
 • Du är en lagspelare, som kan skapa engagemang och som kan tänka nytt.
 • Det är meriterande om du har arbetat med HR/personaladministration i en församling eller i en servicebyrå inom Svenska kyrkan.

Villkor

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Omfattning: Tills vidare anställning på heltid (100 %). Placeringsort är Uppsala eller Uddevalla i första hand, men annan placeringsort kan vara aktuellt.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Anna Edling anna.edling@svenskakyrkan.se  

Fackliga företrädare Katarina Ottosson (Vision), Henrik Fröjmark (Akavia) och Andreas Sandberg (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail.

Välkommen att registrera CV och motivationsbrev. Sista ansökningsdag är den 15 augusti.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2021/25
Kontakt
 • Christina Grafström, 018-16 95 00
Publicerat 2021-07-08
Sista ansökningsdag 2021-08-15

Zurück zu Stellenangeboten