Svenska kyrkan Borlänge

Svenska kyrkan i Borlänge är en öppen folkkyrka, som i samverkan mellan en demokratisk organisation och kyrkans ämbete bedriver en mångfacetterad verksamhet med kristendomen som grund. Vår verksamhet kan indelas i fyra huvudområden, nämligen: gudstjänst, diakoni, utbildning och mission. Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/borlange

Under många somrar har vi ordnat med dagkolloverksamhet för sommarlovslediga barn och kommer göra det även i sommar.

Vi behöver din hjälp i sommar som

 

Dagkolloledare

Nu söker vi 5 dagkolloledare till vårt dagkollo i Amsberg, Borlänge, under vardagar veckorna 25, 26 och 27. Du kommer vara en del i ett härligt gäng som vill ge barnen en rolig och positiv sommarupplevelse. Barnen som deltar på kollot är mellan 7-12 år. Vi står för Svenska kyrkans tro och värderingar och vill förmedla medkänsla, hopp och framtidstro till barnen i Borlänge.

Dagkollo är en del av Svenska kyrkans diakonala och undervisande verksamhet.
I arbetsuppgifterna ingår att:

- tillsammans med arbetslaget ansvara för att leda barngrupper,

- planera och genomföra både skapande aktiviteter såväl som sommarlovsaktiviteter och lekar

- svara på barns frågor om Svenska kyrkans tro och värderingar

Du gillar friluftsliv med många olika aktiviteter på gång. Du har stor ansvarskänsla, arbetar gärna i grupp och är en bra ledare. Som barnens förebild har du allt fokus på deltagarna och deras aktiviteter och lägger dina egna intressen, såsom sociala medier och mobiltelefonen på paus under dagen. Utbildning och erfarenhet inom liknande verksamhet är meriterande. Det är också en fördel om du är konfirmerad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att trivas som dagkolloledare är det bra att du gillar att vara påhittig, ta initiativ till aktiviteter oavsett väder, finner dig i både aktiva lekar såväl som lugnare stunder med samtal och berättelser. För att underlätta urvalet och att vi kan få en uppfattning om dig som söker jobbet beskriver du varför du söker detta jobb och på vilket sätt du kan bidra till barnens kolloupplevelser.

Krav:

Du ska ha fyllt 18 år. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans tro och värderingar. Du har körkort och tillgång till egen bil. Om du går vidare i rekryteringen och kallas på intervju ska du lämna in ett aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister.

Anställningsvillkor:

Anställningen omfattar veckorna 25-27, men du är ledig på helgerna och på midsommarafton. Arbetstiden är dagtid och 8 timmar per dag. Obligatoriska utbildningsdagar där du får veta förutsättningarna för jobbet och som är ett krav att kunna delta i är den 11 juni (8 timmar) och den 12 juni (4 timmar). Du får timlön enligt Svenska kyrkans kollektivavtal.

Intervjuer genomförs under vecka 10, 4/3 och 7/3.

Välkommen med din ansökan med personlig presentation och CV.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-06-07
Löneform Timlön enligt kollektivavtal
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 3 veckor
Ort Borlänge
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/32
Kontakt
  • Katarina Hindriks, 0243-77123
  • Antje Bernhardt, 0243-77130
  • Gina Lindqvist, 0243-77142
Publicerat 2024-02-06
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb