Vallentuna församling

Vallentuna församling är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm, med närhet till Stockholm, Arlanda och skärgården. Här finns en attraktiv boende- och livsmiljö i en blandning av småskalig tätort och ett vidsträckt, levande kulturlandskap. Församlingen, som har drygt 17 000 medlemmar, ungefär 60 % av befolkningen, har ett rikt gudstjänstliv med bred verksamhet bland unga och äldre, medarbetare som brinner för sina uppdrag och fyra vackra medeltida kyrkor. Tillsammans delar vi visionen Att göra Kristus synlig.

Vallentuna församling söker församlingspräst och ungdomspräst, två heltidstjänster

En av våra ungdomspräster har gått vidare till en kyrkoherdetjänst, därför söker vi nu två församlingspräster varav en som brinner för ungdomsarbete. 
Du kommer ingå i ett varmt arbetslag med stor arbetsglädje och som älskar att ha kul på jobbet! Vi tillämpar gåvobaserat ledarskap och vår ambition är att just dina gåvor och din kompetens ska få utrymme i arbetet.

Församlingspräst

Prästarbete i Vallentuna församling innebär tjänstgöring i en levande församling med from församlingskärna som bryr sig om sin kyrka. Vi har många volontärer, ett rikt pilgrimsarbete och gott samarbete med lokalsamhället.  I kommunen bor många barnfamiljer så vi bedriver ett stort och uppskattat arbete med skolkyrkan. Eftersom vi vill vara relevanta för människor i alla åldrar har vi verksamhet och aktiviteter för barn, ungdomar, familjer, vuxna och på äldreboenden. Församlingen driver också en egen förskola.

Som präst hos oss får du vara delaktig i alla delar av församlingslivet. Vi välkomnar dig som brinner för utveckling och församlingsbygge samt trivs med sedvanliga prästuppgifter och förrättningar i våra vackra medeltida kyrkobyggnader.

Ungdomspräst


I tjänsten som ungdomspräst ingår vanliga församlingsuppgifter sam även

  • verksamhet för konfirmander och ungdomar, bl a läger och kvällsverksamhet
  • att finnas med i SKU:s öppna ungdomsverksamhet
  • att delta i utbildning av unga ledare
  • utåtriktad verksamhet mot högstadium och gymnasium.

Ungdomsverksamheten som den ser ut idag omfattar ca 300 ungdomar och 180 konfirmander fördelat på 8 grupper där du ansvarar för 1-2 grupper per år. Konfirmand- och ungdomsverksamheten är en av de största procentuellt sett i Stockholms stift och växer fortfarande. Alla präster i församlingen förväntas ha konfirmander i sin tjänst, varför du som söker församlingsprästtjänsten även kommer att vara delaktig i församlingens välfungerande och omtyckta konfirmandarbete.


Välkommen med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är måndag 18/3 -24 och för att ansökan ska vara fullständig önskar vi att du bifogar en undertecknad blankett för samtyckte till behörighetsprövning hos domkapitlet (finns på stiftets intranät).
Ange gärna om du är intresserad av främst den ena tjänsten eller båda två.
Körkort och tillgång till egen bil underlättar i tjänsten.
Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas, och utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt vid tillträde.
Läs gärna med om vår församling här: www.svenskakyrkan.se/vallentuna 


Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Annica Engqvist, samordnare för Barn & ungdom
Telefon: 08-511 862 06
E-post: annica.engqvist@svenskakyrkan.se

Sara Bohm, ungdomspräst
Telefon: 08-511 862 42
E-post: sara.bohm@svenskakyrkan.se

Susanna Widner, t.f. kyrkoherde
Telefon: 08-511 862 22
E-post: susanna.widner@svenskakyrkan.se

 

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vallentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/100
Publicerat 2024-02-20
Sista ansökningsdag 2024-03-18

Tillbaka till lediga jobb