Karlstads stift

Vi behöver dig med modet att tänka annorlunda och som kombinerar både hjärta och hjärna i ditt arbete! Är du redo att ta dig an rollen som Stiftsdiakon hos oss på Karlstads stift?

Om tjänsten

I rollen som Stiftsdiakon har du en bred uppsättning av arbetsuppgifter - allt ifrån samhällsfrågor, internationellt arbete och integration, till att stötta i barn och ungdomsfrågor och arbeta med social hållbarhet.

I Karlstads stift finns vi till för församlingarna och allt vi gör är med församlingarnas bästa i åtanke. Som Stiftsdiakon fungerar du som stöd och vägledning i diakonalt arbete, och tillsammans med församlingarna är du med och samordnar arbetet med bland annat ACT, Svenska Kyrkan i utlandet, Skapa plats samt andra grupper i församlingarna. Din förmåga att samarbeta med organisationer som Agera Värmland, Värmlands idéburna till Rädda Barnen och Röda Korset, är lika viktigt som att kunna möta människor mitt i livet.

I den här tjänsten är det stort fokus på barn- och ungdomsfrågor och att stötta församlingarna i dessa frågor. Du kommer att teama upp med det fantastiska barn och unga-teamet samt vara med och stötta församlingarna med att boosta ungt ledarskap och göra konfirmandarbetet till en riktig hit. Du kommer vara en viktig spelare för att främja barn och ungas psykiska hälsa samt vara med och fortsätta bygga upp en stark relation mellan Svenska kyrkan och skolorna.

Tillsammans med Region Värmland och Länsstyrelsen kommer du också att vara med och ta hand om barn och unga som behöver extra stöd i sorgens stunder. Som Stiftsdiakon ingår du även i den Regionala samordningsgruppen för suicidprevention.

Du är kontaktperson för tre kontrakt och genom ett nära samarbete med din diakonkollega kommer ni tillsammans att utveckla strategier, utbilda och utveckla diakonalt arbete och ledarskap samt stärka relationen till Karlstad stift och Svenska kyrkan.

Vi ser framemot att välkomna dig, en nytänkande Stiftsdiakon, till Karlstads stift!

Om dig

Vi söker dig som vigd diakon i Svenska kyrkan och har god förståelse för vad arbetet innebär. Vi sätter värde på om du haft ett engagemang i Svenska kyrkans arbete, gärna kring barn och unga.

Som Stiftsdiakon bör du ha en god kommunikativ förmåga, vara duktig på att skapa nya relationer samt inge förtroende och tillit hos dem du möter. Med ett mod att förändra tar du dig an nya arbetsuppgifter och du tycker det är lika kul att arbeta självständigt som tillsammans med andra. I den här rollen får du få ge dig an både strategiska och operativa uppgifter och vi uppmuntrar dig att tänka utanför boxen. Hos oss är det endast fantasin som sätter gränser!

Vid en ansökan vill vi ha:

  • CV
  • Personligt brev
  • Diakonbrev
  • Skriftlig förklaring om beredskap att fullt ut tjänstgöra med andra inom vigningstjänsten oavsett kön

Om oss

Karlstads stift är det dynamiska stiftet med kort väg till handling! Vi finns till för församlingens skull och bidrar till förutsättningar för att möta människor där människor är, på olika platser och i livets alla skeden. Nära Gud. Nära människan. Karlstads stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av församlingar i landskapen Värmland och Dalsland. Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet, dess förvaltning, begravningsverksamheten samt att förvalta dess jord och skog. Cirka 50 personer är anställda på Karlstads stift och huvudkontoret finns i nya lokaler centralt i Karlstad.

Övrig information

Vi erbjuder bra personalförmåner, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt till flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Möjlighet finns att arbeta hemifrån några dagar per vecka. Vi tillämpar årsarbetstid. 

I denna process samarbetar vi med Tacting. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Bengt Libäck på 070–5947277 eller Johanna Högeryd på 072–3102972 på Tacting.

Du är också välkommen att ta kontakt med vår Stiftsprost Mats-Ola Nylén på 054–172438.  

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/204
Kontakt
  • Valentina Hammarström, 054172468
  • Mats-Ola Nylén, 054172438
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb