Umeå pastorat

Vi längtar efter vår nya kollega, som precis om oss trivs i myllret av barn, ungdomar och vuxna. Vi längtar efter dig som är prästvigd och som tillsammans med oss vill fortsätta utvecklingen av vår verksamhet.

Tegs församling är stor till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix. Tegs kyrka ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallas Himlaborgen på Teg – och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande.

Vår verksamhet präglas av öppna verksamheter med många deltagare som vi vill ska få ett personligt tilltal. Hos oss finns möjlighet att växa in i församlingslivet, i gruppverksamhet och ansvarstagande för de som vill. 

 Du får

Du kommer att vara en del av arbetslaget i Tegs församling tillsammans med bl.a. präster, diakoner, pedagoger och musiker. Som präst kommer du, tillsammans med andra präster, ansvara för kyrkliga handlingar, leda gudstjänster och utveckla gudstjänstlivet i församlingen. 

Tjänsten riktar sig även mot ungdomsverksamheten. Du kommer, tillsammans med våra pedagoger, att jobba med ungdomsverksamheten i form av ungdomskvällar på församlingsgården, konfirmationsarbete och ledarutbildning.

För att du ska fortsätta att utvecklas erbjuder vi individanpassad kompetensutveckling. Du får även ett generöst friskvårdsbidrag och har friskvård på arbetstid. 

Vi söker

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Vi ser gärna att du är bra på att samarbeta, har erfarenhet av att möta ungdomar, har förmåga till nytänkande och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team. 

Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker i januari 2025 eller enligt överenskommelse.

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR-funktion samt kommunikationsenhet. Där finns också en gemensam Diakonicentral.

Välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev och prästbrev. Intervjuer kommer att hållas under september månad . 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Januari 2025
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/243
Kontakt
  • Mattias Hjalmarsson, arbetsledare, 090-2002611
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-08-30
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb