Vågar du komma nära människor i glädje och sorg? Vill du hjälpa människor att hitta fram till sin andlighet? Vi söker nu efter dig som vill vara "Sjukhusprästen" i Sollefteå.

Själavård och andligt växande

Vi erbjuder en tjänst till dig som vill arbeta med själavård riktad till patienter, deras anhöriga och personal vid Sollefteå sjukhus. Vi ser dig också i rollen som drivande av verksamhet för andligt sökande vuxna i hela pastoratet. Kanske är det genom retreater, kristen djupmeditation eller pilgrimsvandringar? Du blir Sollefteås ”sjukhuspräst” och jobbar självständigt, utåtriktat och i nära dialog med sjukhuset kuratorer. Du ingår som en del i pastoratet gudstjänstarbete, främst i Sollefteå församling. Regelbundna andakter för boende på vårdhem i anslutning till sjukhuset blir också ditt ansvar.

I tjänsten ingår möjligheten att gå sjukhuskyrkans kompetensprogram i fyra steg. 

Är det här du?

Du är vigd präst enligt Svenska kyrkans ordning och några års erfarenhet som präst i församling. Väl förankrad i Svenska kyrkans tro och liv. Själavårdsutbildning/sjukhusprästutbildning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning när du arbetar i våra bygder.

Förutom trevliga och kompetenta arbetskamrater får du friskvårdsförmåner och tillgång till företagshälsovård och handledning. Vi månar också om din professionella utveckling och uppmuntrar kompetensutveckling.

Vill du veta mer om Svenska kyrkan i Sollefteå? Läs mer här: svenskakyrkan.se/solleftea

Intervjuer och rekrytering sker löpande, vänta inte!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sollefteå
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/385
Kontakt
  • Charlotte Odelberg, kyrkoherde, 0620-83560
  • Måns Stenberg, HR, 0620-83519
Publicerat 2023-09-25
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb