Kyrkokansliet

Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har. På kyrkokansliet jobbar ca 500 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Enhetschef löneservice till Svenska kyrkan nationell nivå

Till Svenska kyrkan nationell nivå söker vi nu en enhetschef till löneservice som vill leda och driva löneservice och lönetjänsten framåt. I rollen som enhetschef är du med och bidrar i ett spännande utvecklingsarbete där målet är att kunna erbjuda Svenska kyrkans verksamheter mervärde och tjänster med hög kvalité! Placeringsort för tjänsten är Uddevalla.

Om löneservice:
Svenska kyrkans nationella nivå har i uppdrag att driva och utveckla en verksamhet för löneservice som erbjuder en gemensam lönetjänst för Svenska kyrkans församlingar, pastorat och stift i hela Sverige. I rollen som enhetschef erbjuds du ett omväxlande och utmanande arbete där du är delaktig i vidareutveckling och driften av enheten. Målet är att leverera en effektiv och kvalitetssäkrad löneprocess samt en god användarupplevelse för våra kunder.

Sektionen löneservice ingår i avdelningen för gemensamma funktioner och består av enheterna för löneadministration och verksamhetsutveckling. I dagsläget finns två enheter inom löneadministrationen och en för verksamhetsutveckling. Eftersom löneservice växer kommer vi nu att dela in löneadministrationen i tre enheter.

Ditt uppdrag:
Som enhetschef för löneadministrationen leder och fördelar du arbetet inom din enhet och agerar ansiktet utåt mot våra kunder. Du har ansvar för personal, personalbudget och planeringen av verksamheten bestående av cirka 20 löneadministratörer. Tillsammans med dina medarbetare utvecklar, leder och följer du upp Svenska kyrkans interna löneprocesser och ser till att verksamheten håller högsta möjliga kvalitet och servicenivå. Du får i uppdrag att utveckla arbetssätt, rutiner och struktur samt förväntas vara delaktig i vår fortsatta digitaliseringsresa inom löneadministrationen. Rollen är både taktisk och operativ med kontaktytor inom Svenska kyrkans olika verksamheter.

Du rapporterar till sektionschefen för löneservice och är en del av sektionens ledningsgrupp där du är delaktig i verksamhetens övergripande strategiska utvecklingsarbete.

Dina kvalifikationer:
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom HR, ekonomi, eller administration eller skaffat dig motsvarande erfarenhet genom ditt yrkesliv. Du har flera års erfarenhet av att arbeta som chef inom området eller från liknande arbetsområden. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha erfarenhet av att leda i förändring då verksamheten är under uppbyggnad. Du har även kunskaper om att leda en serviceorganisation med kunden i fokus. Har du erfarenhet av arbete inom idéburen eller politiskt styrd organisation är det meriterande. Som ledare och företrädare för en värdegrundsstyrd organisation är det en förutsättning att du är medlem i Svenska kyrkan samt delar våra värderingar. Läs mer om vår värdegrund här.

Som person är du pedagogisk, driven, initierar aktiviteter och uppnår resultat. Dina goda ledarskapsegenskaper kännetecknas av att du är trygg och stabil i förändring och som ledare är du modig, skapar engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål. Samverkan och etablering av goda relationer såväl internt som externt blir också en nyckel till framgång. Du behöver därför vara strukturerad, kommunikativ, lätt att samarbeta med och lyhörd för verksamhetens och medarbetarnas möjligheter, utmaningar och behov. Din problemlösningsförmåga är god samtidigt som du har lätt för att höja blicken och se helheten ur ett långsiktigt perspektiv. Såklart lever du väl upp till kyrkokansliets ledarkvaliteter; Förebild, Resultatorienterad, Kommunikativ, Utvecklande, Tillitsskapande.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via signerarekrytering.se där du bifogar CV och ett motivationsbrev om varför du är vår blivande Enhetschef löneservice. Sista ansökningsdag är den 21 mars, men vänta inte med att skicka in din ansökan eftersom urval sker löpande. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Sofia Ruckemann, tel.073-539 64 51 eller Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60.

Fackliga representanter:  Siri Trioli (Vision), Malin Andrén (Akavia) och Andreas Sandberg (KyrkA). De nås med fördel via mail.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 38,75 tim /vecka
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/117
Kontakt
  • Åsa Lönnerholm, 018-169500
Publicerat 2024-02-28
Sista ansökningsdag 2024-03-21

Tillbaka till lediga jobb