Norrköpings pastorat

Svenska kyrkan i Norrköping består av fyra stora församlingar, kyrkogårdsverksamheten, kansliet och utvecklingsenheten. Hos oss jobbar ca 250 medarbetare, drygt 100 förtroendevalda och hundratals ideella medarbetare. Tillsammans brinner vi för att bidra till ett gott liv för alla i Norrköping. Vi är måna om en god arbetsmiljö och jobbar för att vår arbetsplats ska präglas av öppenhet och gemenskap. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. Läs gärna mer om vår verksamhet: www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Församlingen

I S:t Johannes församling, som präglas av en tydlig diakonal inriktning, finns ca 11 000 kyrkotillhöriga. S:t Johannes är en mångkulturell församling som ingår i FBHO-nätverket med verksamhet både i Norrköpings södra stadsdelar och på landet. Här möts människor med olika bakgrund och erfarenhet. I församlingen finns ett rikt och välbesökt gudstjänstliv i både stad och landsbygd. S:t Johannes – en församling som nysatsar. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtid tillsammans med oss!

Tjänsten

Ditt huvudansvar blir tvådelat: att leda och utveckla S:t Johannes församling, samt att tillsammans med pastoratets ledningsgrupp driva och utveckla verksamheten i Svenska kyrkan i Norrköping. Du är en församlingsbyggare som vill verka för att utveckla mötesplatser där människor upplever hopp och livsmod. Vi förväntar oss att du är en synlig och tydlig andlig ledare för både anställda och församlingsbor. I S:t Johannes församling finns ett aktivt mångfaldsarbete, nätverksarbete i många olika mötesplatser och ett brett diakonalt arbete.

Till din hjälp i församlingsbygget finns ca 22 engagerade medarbetare, indelade i två enheter med en arbetsledare för varje enhet. I pastoratet i övrigt finns ett kansli som står för service och gemensamma funktioner, vilket innebär att du som församlingsherde har ett stort stöd i arbetets olika administrativa processer. Du behöver inte vara bäst på allt – specialistkompetens finns i pastoratet. I tjänsten finns möjlighet att vara präst och bygga laget. Du rapporterar till kyrkoherden och är kyrkoherdens delegerade i församlingsrådet.

Utbildning och erfarenheter

Du har adekvat ledarutbildning och du har arbetat i en arbetsledande roll i en församling under några år. Du har tydliga ledaregenskaper, ett socialt/ diakonalt engagemang samt en öppen teologisk hållning som är grundad i Svenska kyrkans tro och tradition. Du har kunskap om kyrkans administrativa rutiner. Har du dessutom erfarenhet av kulturell och religiös mångfald är det en fördel.

Som person tror vi att du är en relationsskapare, med vilja till dialog och förmåga till delegering. Du har humor och du är närvarande. Du är en trygg ledare med förmåga att prioritera, fatta tydliga beslut, följa upp och utvärdera. Du inspirerar, motiverar och utvecklar medarbetarna. Du arbetar aktivt för en god arbetsmiljö. Du är lojal med både del och helhet.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med placering i S:t Johannes församling. Tillträde efter överenskommelse. För tjänsten krävs körkort och tillgång till bil.

Information

Upplysningar om tjänsten lämnas av Kyrkoherde Katarina Wändahl

katarina.wandahl@svenskakyrkan.se

011-24 10 27

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/118
Kontakt
  • Katarina Wändahl, Kyrkoherde, 011-241027
Facklig företrädare
  • Gustaf Johnsson, Vision, 011-241264
  • Eva Wenehult, SSR, 013-303507
  • Ombudsmannajouren, KyrkA, 08-4418560
Publicerat 2024-02-28
Sista ansökningsdag 2024-03-21

Tillbaka till lediga jobb