Svenska kyrkan Borlänge

Beskrivning

Stora Tuna och Torsångs församlingar bildar pastorat med samma namn. Pastoratet har samma geografiska område som Borlänge kommun. Vi är ca 70 medarbetare och söker en HR-generalist och utredare till vårt arbetslag. Borlänge är en stad och kommun i tillväxt. Genom sin centrala placering i Dalarna och med goda kommunikationer upplevs staden större än den är. Staden växer i alla riktningar med fler invånare, nya bostadskvarter och områden. Närheten till Falun, Ludvika och Avesta gör regionen attraktiv och expansiv. 

Arbetsuppgifter

Svenska kyrkan står inför olika utmaningar framöver. En av dem är att pastorat och församlingar behöver specialistkompetenser i en allt mer komplex organisations- och villkorsvärld och i synnerhet mindre organisationer som inte har råd att anställa egna. HR utgör stödet för cheferna så de enklare kan manövrera rätt och följa regler och villkor i Svenska kyrkan. Sedan hösten 2023 delar vi på HR-kompetensen med Falu pastorat och det är ett samarbete som vi ser flera fördelar med. Dock räcker det inte med att dela på en heltid, varför vi nu söker ytterligare en HR-generalist, utredare.

Vi erbjuder ett jobb där du kan påverka innehåll och utformning utifrån verksamhetens behov och din kompetens. Det vi ser som angelägna utvecklingsområden för en ny kollega inom HR är att hjälpa till med arbetsmiljöarbetet både med insatser för att åtgärda problem men framförallt förebyggande i form av att utveckla arbetsmetoder, förbättra riskanalyser och genomföra utbildningsinsatser. Arbetet är omväxlande, rörligt och fritt. Här kommer din flexibilitet till användning. Du genomför organisationsanalyser som underlag för att få rätt kompetens i rätt omfattning i olika verksamheter. Andra frågor som kan komma är behovet av sammanläggning av församlingar och pastorat och där behövs ett arbetsrättsligt och arbetsmiljömässigt kompetensstöd för kyrkoherde och kyrkoråd, så arbetet följer den arbetsrättsliga gången.

Du kommer jobba både strategiskt såväl som händelsestyrt och operativt. Du kommer ha en hel del fackliga kontakter i ditt arbete, så viss förhandlingsvana behöver du ha. Inom Svenska kyrkan jobbar vi i Microsoft Office med Teams som samarbets- och informationskanal.

Kvalifikationer

För att lyckas i detta jobb behöver du vara utåtriktad och en god lyssnare så du kan fånga kärnan i de problem eller uppdrag som kommer. Som HR-generalist, utredare har du stor integritet och personlig mognad och du har lätt för att skapa förtroende. En annan egenskap du besitter är att du hittar lösningar på problem, oavsett hur utmanande uppgiften är.

Det kan bli aktuellt att söka upp och erbjuda utbildning och tjänster. Har du ändå lagt ner jobb på att ta fram en presentation eller utbildning i en viss fråga är ju halva jobbet gjort och därmed mer effektivt att erbjuda grannpastorat samma genomgång. Det kan handla om nya avtalsvillkor, lönebildning, rehabilitering, arbetsmiljö (både SAM och OSA), rekrytering, organisationsutveckling, arbetsrätt, personalekonomi, aktiva åtgärder mot diskriminering m.m.

För att trivas behöver du vara självgående, strukturerad, initiativrik och resultatfokuserad. Basen i jobbet utgår från Hagakyrkan i Borlänge och Kristinegården i Falun, men du kan i princip jobba varsomhelst.

Villkor

Vi söker dig med en personalvetarutbildning, eller annan bakgrund som vi bedömer likvärdig. Eftersom jobbet är fritt och självständigt krävs det 3–5 års erfarenhet från liknande jobb för att driva egna ärenden och kunna agera chefsstöd. Du har god erfarenhet inom arbetsrätt och fackliga relationer. För att kunna ta dig mellan olika uppdrag behöver du ha B-körkort och tillgång till egen bil. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning men kan komma att inledas med en provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borlänge
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/285
Kontakt
  • Per Henriksson Lerström, kyrkoherde Borlänge, 0243-77108
  • Sofia Mogård, kyrkoherde Falun, 023-702057
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-08-18
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb