Falu pastorat

Beskrivning

Svenska kyrkan i Falun består av fem församlingar som tillsammans bildar Falu pastorat. Vi är ca 70 anställda inom församlingsverksamheten och på kyrkogårdsförvaltningen. Falun är en rik kultur- och historisk bygd som går minst tusen år bakåt i tiden och har genom Falu gruva skapat ett världsarv. Falun erbjuder vacker natur, historisk gruva, ett rikt musik- och teaterliv, stora möjligheter till friluftsliv, landsbygd och en levande stadskärna. Även om vi gillar att bo och verka i en tusenårig tradition så vill vi ligga i framkant med vårt kommunikationsarbete. Vi söker därför dig som är en vass skribent, som kan formulera budskap utifrån målgrupp och som har ett särskilt bultande hjärta för användning och utveckling av digitala kanaler.

Arbetsuppgifter

Vi har en bred och varierad verksamhet som pågår veckans alla dagar, vardag som helg. Vi ser att en viktig faktor för att möta och samla församlingsbor är att nå ut med vårt budskap utifrån målgruppens förutsättningar. För att möta vår mycket breda målgrupp (0-100 år) behöver vi också en bredd av kanaler. I dagsläget annonserar vi i Lokaltidningen och sprider information via hemsida, Facebook, annonstavlor, foldrar och flygblad, detta behöver fortgå, men vi behöver dig som vill och kan utveckla vår kommunikation i digitala kanaler.

Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag där du får stort utrymme att vara kreativ och skapa och sprida kännedom om vår verksamhet både i tryck och digitalt. Du kommer vara en viktig kugge i allt från idégenerering till strategiskt innehålls- och mediaplanering. Du kan till exempel fånga och sprida påskens mässa i ord och bild i digitala kanaler, både inför påsken men även under själva påskhelgens aktiviteter. Eller följa konfirmandernas tid fram till konfirmationen och förmedla budskapet om vad konfirmation är och varför konfirmationstiden kan vara en viktig del i en ung människas liv.

Beskriv i din ansökan på vilket sätt du ser ett upplägg för jobbet och vad du vill fokusera på för att nå ut till våra olika målgrupper och göra Svenska kyrkan Faluns tro och liv känd för Faluborna.

Du kommer ingå i vår stab, ett härligt arbetslag som består av olika specialistkompetenser som: fastighetsingenjör, controller, HR, nämndsekreterare och en utredare med ansvar för den interna kommunikationen. Vi är ett liten arbetslag, så ibland behöver vi stötta upp och hjälpa varandra för att helheten ska bli bra.

Kvalifikationer

För att lyckas i jobbet behöver du ha en eftergymnasial kommunikatörsutbildning och helst med inriktning mot sociala medier, eller annan bakgrund som vi bedömer likvärdig.

  • Du har erfarenhet av att jobba med produktion av text och bild och gärna film för de vanligaste digitala kanalerna
  • Du är bra på att uttrycka dig på svenska både i tal och skrift
  • Du är van att jobba i Adobe CS
  • Du har erfarenhet av att hantera press och media
  • Du har förmågan att skapa goda relationer då du kommer behöva arbeta med hela vår breda verksamhet.
  • Du är utvecklingsinriktad och pådrivande för att skapa resultat. Samarbete ser du som en självklarhet för både arbetsglädje och goda resultat, men du har också förmågan att arbeta självständigt och strukturerat.
  • Genom att se flera lösningar på ett problem bidrar du till kreativ höjd.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värderingar. För att kunna ta dig mellan våra olika verksamheter behöver du ha B-körkort och tillgång till egen bil.

Har vi fångat ditt intresse? Välkommen med din ansökan!

Villkor

Intervjuer hålls den 15 augusti på Kristinegården i Falun. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falun
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/287
Kontakt
  • Sofia Mogård, 023702057
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-08-05
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb