Södertälje pastorat

Södertälje är en spännande stad med stor mångfald! För många människor är församlingen och dess kyrkor ett självklart inslag i vardagen - en naturlig mötesplats likaväl som ett andligt hem. I Södertälje bor många människor som söker sig till våra kyrkor, även de som kanske har en annan form av tro med sig hemifrån än den evangelisk-lutherska. Södertälje pastorat med sina tre församlingar har drygt 100 anställda i kyrklig verksamhet och på kyrkogårdsförvaltningen. 

Arbetsuppgifter: 
Som Ekonomiassistent hos oss i Södertälje pastorat arbetar du i roll med varierande arbetsuppgifter inom ekonomi. Du har tidigare arbetat som Ekonomiassistent gärna med vissa kunskaper inom redovisning med några års erfarenhet. Du kommer att ha många kontaktytor eftersom vi är en servicebyrå åt flera kunder, därför sätter vi stor vikt vid din personlighet och servicekänsla.

I tjänsten ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

  • hantering och avstämning av kund- och leverantörsreskontra
  • inläsning av bankfiler
  • kontanthantering och kassaredovisning
  • diverse övriga administrativa arbetsuppgifter som varierar över tid; kan vara löpande bokföring

 

Kvalifikationer: 
Du har relevant ekonomisk utbildning och har arbetat som ekonomiassistent. Du har vana att använda redovisningssystem. Meriterande är om du har arbetat i något av Svenska kyrkans program. 

Som person är du noggrann, strukturerad, positiv och serviceinriktad. Du har god administrativ förmåga och lätt för att formulera dig på svenska i tal och skrift. Rollen passar dig som vill ha koll på läget och tycker om att utföra återkommande arbetsuppgifter på ett effektivt och bra sätt. 

Vi sätter stor vikt vid din personlighet eftersom du kommer att samarbeta med olika yrkesgrupper. Pastoratets omfattande verksamheter engagerar många kvalificerade personer med olika specialiteter, vilket innebär att du behöver vara flexibel i ditt arbete och snabbt kan byta fokus.

Övrigt:
För tjänsten krävs medlemskap i Svenska kyrkan. Urval och intervjuer sker löpande. Körkort och egen bil är meriterande men inte ett krav. Intervjuer sker i vecka 34, planerad start i början av november. 

 

 

 

 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/292
Kontakt
  • Karin Minehed, 073-4025728
Facklig företrädare
  • Lena Kratz, Vision, 016-4033664
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-07-09

Tillbaka till lediga jobb