Alingsås Pastorat

Svenska kyrkan i Alingsås är ett pastorat består av de tre församlingar – Alingsås, Hemsjö och Ödenäs - som inbördes skiljer sig mycket åt, men som arbetar mot samma vision – ”Tillsammans i Svenska kyrkan Alingsås vill vi i ord och handling tala tydligt om Jesus!” 

Pastoratet har sju kyrkor, sju kyrkogårdar och ca 20 300 medlemmar. Vi är ett av Skara stifts största pastorat och en av kommunens största arbetsgivare. Totalt har pastoratet ca 90 medarbetare.

Alingsås är en av Västsveriges mest expansiva kommuner med för närvarande ca 42 000 invånare totalt och ca 27 000 i centralorten. Staden erbjuder goda pendlingsmöjligheter från Göteborg, Skövde mm.

 

Kyrkvaktmästare, 100 %

Vill du ha ett omväxlande arbete där du får göra skillnad för människor? Och där musik och ljudteknik är en mycket stor och viktig del av verksamheten? Då har vi jobbet för dig!

Som kyrkvaktmästare är du kyrkans ansikte utåt och möter människor i både glädje och sorg. Du ansvarar för att kyrkan med tillhörande lokaler är i gott skick och upplevs inbjudande för kyrkans besökare oavsett om man kommit dit för t ex gudstjänst, eller bara tittar in för en stilla stund.

Du har ett helhetsansvar för att allt fungerar som det ska före, under och efter aktiviteter i lokalerna. Det är ditt ansvar att se till att ljudtekniken vid konserter, gudstjänster, begravningar, dop och vigslar fungerar som den ska.

Lokalvård och enklare underhåll ingår i tjänsten samt tillverkning av enklare marknadsmaterial, t ex affischer, information mm

Tjänsten är en tillsvidareanställning med huvudsaklig placering Christinae kyrka i Alingsås centrum, men då alla våra kyrkvaktmästare samarbetar kommer tjänstgöring att förekomma över hela pastoratet. Helgtjänstgöring varannan vecka ingår och oregelbunden arbetstid förekommer.

Vi tror att du har:

  • Stor kunskap och erfarenhet inom ljudteknik
  • God förmåga att bemöta människor i en kyrklig miljö
  • Kunskap inom fastighet, hantverk och lokalvård
  • Goda IT-kunskaper
  • Struktur och ordningssinne i ditt arbetssätt
  • Är medlem i Svenska kyrkan och delar dess tro och värderingar

Då tjänsten är behovsstyrd och varierad söker vi dig som är flexibel och självgående och som är van vid ett omväxlande arbete.

Det är viktigt att du är en positiv och serviceinriktad person som trivs med att serva både kyrkans gäster och dina kollegor. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Önskvärt tillträde till tjänsten är i början av oktober 2024.

Mer upplysningar om tjänsten lämnas av:                               

Monica Eckerdal, församlingsherde och verksamhetschef tel. 0322–66 91 13

Annette Johansson, HR-generalist, tel. 0322-66 91 73

Facklig företrädare:

Thomas Adolfsson, Kommunal, tel. 0322-66 91 19

 

Du är varmt välkommen med Din fullständiga ansökan med CV och personligt brev senast den 2 september 2024.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Oktober 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/293
Kontakt
  • Monica Eckerdal, 0322-669113
  • Annette Johansson, 0322-669173
Facklig företrädare
  • Thomas Adolfsson, Kommunal, 0322-669119
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-07-01

Tillbaka till lediga jobb