Norrköpings pastorat

Svenska kyrkan i Norrköping består av fyra stora församlingar, kyrkogårdsverksamheten, kansliet och utvecklingsenheten. Hos oss jobbar ca 250 medarbetare, drygt 100 förtroendevalda och hundratals ideella medarbetare. Tillsammans brinner vi för att bidra till ett gott liv för alla i Norrköping. Vi är måna om en god arbetsmiljö och jobbar för att vår arbetsplats ska präglas av öppenhet och gemenskap. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. Läs gärna mer om vår verksamhet: www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Vill du jobba i några av Norrköpings vackraste rum? Tycker du om historia, kulturarv och vill du kombinera det med en nutida mötesplats? Vill du träffa människor i olika skeden i livet, från glädje till sorg?

Om tjänsten

Som kyrkvaktmästare ingår du i vår servicegrupp. Du tjänstgör i Matteus kyrka, S:t Olai kyrka, Hedvigs kyrka, Lindö kapell samt tillhörande verksamhetslokaler i Norrköpings innerstad.

Det är en viktig funktion att hålla kyrkan förberedd och tillgänglig för verksamhet och besökare. I arbetsuppgifterna i samband med förberedande och genomförande av gudstjänster, konserter och andra arrangemang. Det är mycket verksamhet som sker i våra byggnader.

Vid gudstjänster och konserter ansvarar du som kyrkvaktmästare för arbetsuppgifter från dess att kyrkan låses upp till de sista besökarna lämnat. Kyrkvaktmästarens roll är viktig för helheten och genomförandet. Dop, vigsel och begravningar är viktiga skeenden i människors liv och kräver en hög servicenivå och ett gott bemötande. Till detta kommer ytterligare visningar, skolbesök och tillgängliga kyrkorum för människor att besöka. Du möter många människor som söker sig till våra kyrkor och lokaler. Det kan vara omväxlande från glädje till sorg, från människor i utsatthet till den nyfikne turisten.

Tjänsten innehåller även vanliga vaktmästaruppgifter som fastighetsskötsel, transporter, lokalvård, inköp och service.  Tjänstgöring varannan helg. Kvällsarbete förekommer. Du är med vid församlingens personalsamlingar och utvecklingsarbete.

Utbildning och erfarenhet

Vi vill att du har en lämplig gymnasieutbildning och ser gärna att du har tidigare erfarenhet från något hantverksyrke. Det är positivt om du har intresse och kunskap om vårt kulturarv.

Arbetets varierande uppgifter kräver förmåga att systematisera och ett gott praktiskt handlag. Arbetet innebär också många kontakter och att du är ett ansikte utåt. Datorvana behövs och viss kunskap om teknisk utrustning gällande ljud och ljus kan vara meriterande. Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. För tjänsten krävs körkort (B) Du har en stor flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Tidigare erfarenhet av församlingsarbete inom Svenska kyrkan kan vara meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi förutsätter att du tillhör Svenska kyrkan och delar dess värderingar. För tjänsten krävs körkort och tillgång till bil.

Om församlingen

S:t Olofs församling är en av fyra församlingar i Norrköpings pastorat. S:t Olofs församling är Norrköpings innerstadsförsamling. Här möts människor med olika bakgrund och erfarenhet. Vårt arbetslag består av cirka 40 anställda medarbetare.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tjänstgöring sker i hela S:t Olofs församling. Tillträde på tjänsten augusti 2024 eller efter överenskommelse.

Information

Upplysningar om tjänsten lämnas av arbetsledare/ chefsassistent Helena Floser Lundin, tel. 011-24 14 02 och kyrkvaktmästare Kenneth Gustafsson, tel. 011-24 14 46. För information om facklig företrädare kontakta personalchef Anna Wandebäck, tel. 011-24 10 09.

Välkommen med din ansökan senast den 27 juni 2024. Skicka gärna din ansökan direkt då intervjuer kan komma att ske löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Land Sverige
Referensnummer 2024/302
Kontakt
  • Helena Floser Lundin, Arbetsledare, 011-241402
  • Kenneth Gustafsson, Kyrkvaktmästare, 011-241446
Facklig företrädare
  • Anna Wandebäck, 011-241009
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb