Umeå pastorat

Navigerar du smidigt mellan olika administrativa system och gillar att arbeta stödjande och serviceinriktat? Då kan det vara dig vi söker!

 

Om arbetet

Som administratör på pastoratskansliet ingår du i ett arbetslag med 17 kollegor som alla arbetar stödjande till de olika församlingarna. Du arbetar närmast dina administratörskollegor och administrativ chef för att ge stöd och service till anställda, medlemmar och samarbetande parter. 

I arbetet som administratör kommer du dagligen i kontakt med många olika människor. Arbetet omfattar i huvudsak att bemanna administrativa enhetens bokning under fasta tider, där bokning av kyrkliga handlingar (dop, vigslar och begravningar) sker och inkomna frågor från allmänheten besvaras via e-post och telefon. Du förväntas även utifrån dina arbetsområden vara delaktig i arbetet för att utveckla gemensamma arbetssätt och rutiner.

 

Om dig

Vi söker dig som har gymnasial utbildning med inriktning mot administration eller motsvarande, samt arbetslivserfarenhet från administration eller kundservice. Arbetet kräver att du har god datorvana och lätt kan ta till dig nya system och hantera flöden av information. Du har goda kunskaper i Microsoft 365 med Teams och tillhörande applikationer och det är meriterande om du har erfarenhet av- eller kompetens inom kyrklig administration eller systemhantering.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som administratör hos oss. Som person är du strukturerad och gillar att ha ordning och reda. Du är positiv och serviceinriktad och trivs med att arbeta såväl självständigt som att samarbeta med andra. Du har en förmåga att se helheten och hur olika delar av verksamheten hänger ihop och bidrar gärna i utvecklingsarbete. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift och kan anpassa nivån efter olika sammanhang och behov. Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värdegrund.

 

Villkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde så snart som möjligt eller efter överenskommelse.

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR-funktion samt kommunikationsenhet. Där finns också en gemensam Diakonicentral.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/84
Kontakt
  • Victoria Hedberg, administrativ chef, 090-2002518
Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag 2024-03-10

Tillbaka till lediga jobb