Umeå pastorat

Vi söker nu en diakon till Umeå stadsförsamling med placering i centrala Umeå. 

Vill du arbeta för att stärka den psykiska och existentiella hälsan bland vuxna i samhället? Längtar du efter att nyttja dina färdigheter att få andra att känna sig delaktiga och sedda? 

I Umeås centrum rör sig människor i alla åldrar och livssituationer, vardag som helg, vilket syns i vårt arbete. Här är det rika gudstjänst- och musiklivet utmärkande. Vi har även ett gediget ungdomsarbete och flertalet körer. Då en av våra kollegor går i pension till hösten söker vi nu dig som vill fortsätta utveckla det diakonala arbetet.

 

Om arbetet

Tjänsten innebär att bygga relationer och nätverk med både enskilda, samarbetsorganisationer och andra nätverk med syfte att minska och förebygga psykisk ohälsa, med fokus på både psykisk och existentiell hälsa. Du möter vuxna och äldre utanför kyrkan som lever i ofrivillig ensamhet, utanförskap eller missbruk och arbetar förebyggande genom att skapa och bjuda in till olika gemenskaper. Du är delaktig i församlingsverksamhet, t ex sorgegrupper, idealitet och gudstjänst och håller enskilda samtal. Därtill är du en viktig del i församlingens engagemang för internationella frågor och ACT Svenska kyrkan.

Vi söker 

Dig som är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning med erfarenhet av att möta människor som lever i utanförskap. Du har förmåga att skapa relationer med människor med olika bakgrund i svåra livssituationer. Du möter människor på ett sätt så att de känner sig delaktiga och sedda och kan skapa lugn även när situationen är svår eller obekväm. 

Erfarenhet av att samverka med andra ideella organisationer, t ex Stadsmissionen, samt erfarenhet av tolvstegsarbete och/eller sinnesrogudstjänst och att leda sorgegrupper är meriterande. 

 

Villkor och förmåner

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde sker 1 september 2024 eller enligt överenskommelse. 

Vi erbjuder individanpassad kompetensutveckling, förmånscykel, generöst friskvårdsbidrag och har friskvård på arbetstid. 

 

Välkommen med din ansökan innehållande personligt brev, CV och diakonibrev senast den 3 maj.

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR-funktion samt kommunikationsenhet. Där finns även den gemensamma Diakonicentralen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/111
Kontakt
  • Anna Saxin, 090-2002608
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-03
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb