Visby domkyrkoförsamling

Domkyrkoförsamlingen söker nu dig som vill ta chansen och prova på att vara präst på Gotland. En av våra präster kommer vara föräldraledig under 2024 och vi söker därför en vikarie på heltid, och sommarpräster under sommarmånaderna juni-september.

Visby domkyrkoförsamling har ett geografiskt område som utgörs av hela stadsbildningen Visby såväl innanför som utanför ringmuren. Här bor ca 26 000 personer, varav lite mer än hälften tillhör Svenska kyrkan. Domkyrkoförsamlingen har tre kyrkor: Visby S:ta Maria domkyrka, Visborgskyrkan och Terra Novakyrkan. Vi är också verksamma med sjukhuskyrka, förskola och natthärbärge.

Som präst i församlingen kommer du att verka i alla församlingens kyrkor, med gudstjänster och förrättningar samt möten med människor i alla åldrar.

 

Vi söker dig som:

  • Brinner för mötet med människor
  • Vill vara en glädjespridare och varm förkunnare
  • Är samarbetsinriktad och värnar såväl delaktighet som mångfald
  • Älskar att fira gudstjänst


Gotland

Ta chansen att bo och leva på Gotland året runt! Vi är ca 60 000 personer som bor på Gotland året om. På Gotland finns det 92 medeltida kyrkor, vilket gör Gotland till Sverige kyrkotätaste kommun. Den gamla Hansestaden Visby är ett världsarv men Visby idag består också av så mycket mer utanför ringmuren. På Gotland kan vi stoltsera med ett rikt kultur- och nöjesliv, restauranger, små och mellanstora lokala livsmedelsproducenter. Ta chansen och bo på en ö färgad av vind och vatten, rik på kalk och vackra solnedgångar. Läs gärna mer på www.gotland.com.

Skicka din ansökan direkt

Vänta inte med din ansökan. Anställningsintervjuer sker löpande, men den sista är ansökningsdagen är den 15 april 2024.

Tillträde sker enligt överenskommelse. 

 

Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/124
Kontakt
  • Anna Lundgren, domprost, 0498-206814
  • Tobias Nellvik, bitr kyrkoherde, 0498-206867
Facklig företrädare
  • KyrkA, Kent Österdahl, 0498-240176
  • Vision, Bimbi Ollberg, 0498-404928
Publicerat 2024-03-04
Sista ansökningsdag 2024-04-15

Tillbaka till lediga jobb