Falu pastorat

Beskrivning

Svenska kyrkan i Falun består av fem församlingar som tillsammans bildar Falu pastorat. Vi är ca 70 anställda inom församlingsverksamheten och på kyrkogårdsförvaltningen. Falun är en rik kultur- och historisk bygd som går minst tusen år bakåt i tiden och har genom Falu gruva skapat ett världsarv. Falun erbjuder vacker natur, historisk gruva, ett rikt musik- och kulturliv, stora möjligheter till friluftsliv, landsbygd och en levande stadskärna. Till vår barn- och ungdomsverksamhet söker vi nu en församlingspedagog.

Arbetsuppgifter

Som församlingspedagog undervisar, berättar och samtalar du om tro. Att nå både barn och unga med samtal och funderingar om Gud och tro är stimulerande, givande och utmanande. Du kommer få arbeta främst med ungdomar.  Vi erbjuder en verksamhet där du får vara med och forma inriktningen för undervisning och lärande. Pedagogerna samverkar även med präster i konfirmand- och ungdomsarbetet. 

För att lyckas i jobbet behöver du vara väl förankrad i Svenska kyrkans tro och såklart är du medlem. Du trivs när du får söka nya vägar och utveckla verksamhet tillsammans med både anställda och ideella medarbetare. Vi bygger framtidens kyrka tillsammans!

Som person är du utåtriktad. Du tycker om att skapa nya kontakter och att bidra till långsiktiga relationer. Du har förmåga att skapa en inbjudande atmosfär på ungdomars villkor. Du kan på ett pedagogiskt sätt förmedla bibelns berättelser och dra kopplingar till dagens förutsättningar och vi är en kyrka och du gillar att förmedla detta till skolklasser, barn- och ungdomsgrupper och öppna verksamheter. Du bidrar också till att barn- och ungdomsverksamheten integreras i pastoratets gudstjänstliv. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad pedagog. Det är meriterande om du har påbyggnadsutbildning som församlingspedagog enligt Svenska kyrkans krav. Det innebär att du är pedagogutbildad, har gått slutåret på Svenska kyrkans utbildningsinstitut och genomfört Svenska kyrkans grundkurs. Läs mer via denna länk: https://www.svenskakyrkan.se/utbildningsinstitutet/att-bli-forsamlingspedagog.

Vi arbetar i Microsoft 365, så de vanligaste programmen, såsom Teams, Word och Outlook, behöver du kunna för att arbeta smidigt både internt och externt.

Som nämnts söker vi dig som är utåtriktad, social, kan tala inför grupp, är kreativ, pedagogisk och driven. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är tillsvidare och på heltid, men provanställning kan komma att tillämpas. Arbetet utgår från Kristinegården i centrala Falun, där du har din huvudsakliga tjänstgöring men arbete förekommer i hela pastoratet. Arbetet sker både dagtid och kvällstid och viss helgtjänstgöring förekommer också i samband med gudstjänster och lägerresor.

För att ta dig mellan våra olika platser behöver du ha B-körkort och tillgång till egen bil.

Intervjuer sker den 23 april. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falun
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/145
Kontakt
  • Erika Jernberg, 023702023
  • Sofia Mogård, 023702057
Facklig företrädare
  • Jimmy Sjögren, Vision, Västerås stift, Visionavd574Vstersstift@svenskakyrkan.se
Publicerat 2024-03-18
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb