Umeå pastorat

Ersbodakyrkan verkar i ett område som kännetecknas av kulturell mångfald. Diakoni och möten med olika kulturer samt insatser av ideella medarbetare är betydelsefulla i verksamheterna. Vi på Ersbodakyrkan söker en vaktmästare som, tillsammans med oss anställda och ideella arbetar för delaktighet och engagemang. Vi strävar efter ett tillitsbaserat och syftesdrivet organiserande där vi jobbar mot gemensamma mål och växlar mellan självständigt arbete och arbete i grupp.

Som vaktmästare ansvarar du för att våra lokaler och utemiljön kring kyrkan är hela, rena och välkomnande. Därför är en viktig del av tjänsten lokalvård.  Därtill ansvarar du även för bland annat:

 • att sköta ljud och ljus under kyrkliga handlingar
 • fastighetsskötsel av kyrkan
 • att vara kontaktperson till externa aktörer kopplat till fastighetsdrift
 • snö- och halkbekämpning under vinterhalvåret
 • coacha och handleda andra, ex. praktikanter och ideella 

Många gånger är du den första våra besökare möter när de kommer till kyrkan. Du välkomnar dem och finns till hands för frågor och samtal. 

Vi söker dig som 

 • har erfarenhet av lokalvård och fastighetsskötsel
 • har god vana av digitala arbetsverktyg
 • har god fysik då arbetet kan vara fysiskt ansträngande
 • har B-körkort
 • har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift

Vidare söker vi dig som har goda sociala förmågor och lätt för att möta människor samt en god känsla för att skapa välkomnande miljöer. Du är flexibel, ansvarstagande och samarbetar för att nå arbetslagets gemensamma mål. Vi utgår från att du är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkan värdegrund. 

Starkt meriterande är om du är engagerad i Svenska kyrkan.

Vi strävar efter mångfald i alla avseenden och önskar se en fortsatt utveckling för en ökad mångfald när det gäller sammansättning av grupper, de verksamheter som bedrivs och i vårt sätt att vara kyrka i Umeå idag. 

Villkor och förmåner

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start 20 augusti eller enligt överenskommelse. Arbete på helger förekommer.

Vi erbjuder individanpassad kompetensutveckling, förmånscykel, generöst friskvårdsbidrag och har friskvård på arbetstid.

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR-funktion samt kommunikationsenhet. Där finns även den gemensamma Diakonicentralen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20 augusti eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/170
Kontakt
 • Elin Broadhall, 090-2002790
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb