Umeå pastorat

Vill du vara med och skapa en välkomnande och trivsam mötesplats för alla åldrar? Vi söker en vaktmästare till Umeå stadsförsamling som utgör en aktiv och viktig del i församlingsarbetet - såväl praktiskt som i mötet med människor. Är det du?

Om arbetet

I denna tjänst arbetar du som kyrkvaktmästare i Västerslättskyrkan och Umeå stads kyrka. En stor del av arbetet är lokalvård, därtill ingår bland annat att:

  • förbereda lokal och utrustning inför kyrkliga handlingar 
  • sköta ljud och ljus under kyrkliga handlingar
  • enklare fastighetsunderhåll
  • snö- och halkbekämpning under vinterhalvåret

Som vaktmästare är du många gånger den första våra besökare möter när de kommer till kyrkan. Du välkomnar dem och finns till hands för frågor och samtal.

Tjänsten är placerad på Västerslättskyrkan där du ingår i ett litet, tajt arbetslag som hjälps åt med dagliga arbetsuppgifter och tar gemensamt ansvar för helheten. Teamet som består av präst, diakon, kantor och husmor arbetatar utifrån fokusorden "Kropp, Själ och Ande".

Om Umeå stadsförsamling

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Västerslättskyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka,  Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som strävar efter att arbeta syftesdrivet och tillitsbaserat.

Vi söker dig som

  • har erfarenhet av att arbeta med lokalvård
  • har B-körkort
  • har god administrativ förmåga
  • har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift

Vidare söker vi dig som är serviceinriktad, som trivs med och är duktig på att möta och serva andra. Du är självgående och har lätt för att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och utgår från att du delar Svenska kyrkans värderingar och är medlem i Svenska kyrkan.

Meriterande

Erfarenhet av arbete inom Svenska kyrkan är meriterande, även erfarenhet av att arbeta med service och/eller fastighetsunderhåll. Besitter du specialistkunskap kring lokalvård och golvvård är även detta meriterande. 

 

Villkor och förmåner

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start 1 september eller enligt överenskommelse. Arbete på helger förekommer.

Vi erbjuder individanpassad kompetensutveckling, förmånscykel, generöst friskvårdsbidrag och har friskvård på arbetstid.

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR-funktion samt kommunikationsenhet. Där finns även den gemensamma Diakonicentralen.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/177
Kontakt
  • Carolina Paulson, arbetsledare, 090-2002616
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb