Visby domkyrkoförsamling

Beskrivning

Vi söker en ny medarbetare på heltid till förskolan Änget i Terra Nova. Du arbetar som rektor halva tiden och på den andra halva tiden går du in och arbetar som förskolelärare.

Förskolan Änget är en skogsmulleförskola som bygger på att stor del av verksamheten sker utomhus tillsammans med barnen. Förskolan ägs av Visby domkyrkoförsamling men har inte någon religiös inriktning. Det är en fristående förskola med kommunalt stöd. Förskolan har plats för ca 25 barn.

Att vara en skogsmulleförskola innebär att vi använder oss av upplevelsebaserat lärande. Barnen upptäcker till exempel spännande naturfenomen och lär sig om djur och natur i vår närbelägna skog. Där lagar vi också mat över öppen eld eller med stormkök. Den största delen av dagen har vi aktiviteter utomhus oavsett väder.

På förskolan arbetar vi med alla människors lika värde och att vara en bra kompis. Skapande verksamhet blandat med musik, fri lek och kemi fyller dagarna med utgångspunkt från förskolans läroplan, skollag och barnkonventionen.

Våra pedagoger har utbildats av Friluftsfrämjandet till Skogsmullepedagoger.

Arbetsuppgifter

Som rektor leder och ansvarar du för förskolans verksamhet för barn i förskoleålder. Du ansvarar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och driver de övergripande utvecklingsfrågorna. Arbetet innebär i första hand att du planerar och leder verksamhet för barn i förskoleålder. Du ser till att styrdokument är uppdaterade och arbetar enligt läroplan och barnkonventionen.

I uppdraget som förskollärare ingår sedvanliga arbetsuppgifter för förskollärare. Det är viktigt att du tycker om upplevelsebaserat lärande eftersom Änget är en Skogsmulleförskola. Utifrån barnets behov och önskemål förväntas du skapa roliga och meningsfulla aktiviteter både inomhus och utomhus. 

Kvalifikationer

Du är utbildad rektor och har erfarenhet av att arbeta i pedagogisk verksamhet med någon form av ledaruppdrag. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta på förskola och har arbetat som rektor eller förskolechef.

Du behöver ha god digital kompetens och kan hantera ekonomiska och administrativa verksamhetssystem. Du behöver vara väl förtrogen med förskolans styrdokument. Du är lyhörd och samverkar på ett förtroendefullt sätt med barn, vårdnadshavare, medarbetare och ledning samt visar ett tydligt resultatansvar. Du är lösningsfokuserad, innovativ, prestigelös och närvarande i ditt ledarskap.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde så fort som möjligt eller enligt överenskommelse.  

Vi behöver registerutdrag från polisens belastningsregister. Du begär själv utdraget hos polisen.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/181
Kontakt
  • Anna Lundgren, 0498-206814
  • Linnea Tibell, skolchef, kyrkorådets ordförande, 0498-262072
  • Jenny Frölich, HR, 0498-206879
Facklig företrädare
  • Linnea Tibell, Sveriges lärare/KMR, 0498-262072
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb