Umeå pastorat

Tegs församling är stor till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix. Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallas Himlaborgen på Teg – och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande.

Vår verksamhet präglas av öppna verksamheter med många deltagare som vi vill ska få ett personligt tilltal. Hos oss finns möjlighet att växa in i församlingslivet, i gruppverksamhet och ansvarstagande för de som vill. 

Vi söker dig som trivs i myllret av barn, ungdomar och vuxna och som vill vara med och utveckla vår verksamhet ännu mer.

 
Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av arbetslaget i Tegs församling tillsammans med bl.a. präster, diakoner, pedagoger och musiker. Som präst kommer du, tillsammans med andra präster, ansvara för kyrkliga handlingar, leda gudstjänster och utveckla gudstjänstlivet i församlingen. 

Tjänsten riktar sig även mot ungdomsverksamheten. Du, tillsammans med pedagogerna, kommer jobba med ungdomsverksamheten i form av ungdomskvällar på församlingsgården, konfirmationsarbete och ledarutbildning. Arbete med församlingens internationella grupp ingår även i tjänsten. 

Kvalifikationer

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. 
Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, har erfarenhet av att möta ungdomar, har förmåga till nytänkande och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra. 
Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor

Tjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde enligt överenskommelse.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/107
Kontakt
  • Therese Ferngren Edlund, församlingsledare, 090-2002966
Facklig företrädare
  • Peter Werner, KyrkA, 0911-274115
  • Anneli Brage, Vision, 073-2274337
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-05-01

Tillbaka till lediga jobb