Svenska kyrkan Östersund

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra medarbetare förvalta vackra begravnings-och kulturmiljöer?

Välkommen till Östersunds kyrkogårdsförvaltning!
Östersunds kyrkogårdsförvaltning ansvarar för och förvaltar två begravningsplatser; Östra begravningsplatsen och Norra begravningsplatsen. Östra begravningsplatsen ligger vid bostadsområdet Körfältet, här finns nya kist- och urngravar samt minneslund, askgravlund och askgravplats. Norra begravningsplatsen ligger efter Köpmangatan, norr om Östersunds sjukhus. Begravningsplatsen består till största delen av gamla familjegravar men också en askgravlund.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår kyrkogårdsskötsel såsom plantering av blommor, ogräsrensning, häckklippning, trädbeskärning och gräsklippning. Arbete med mindre lastmaskiner och andra trädgårdsmaskiner kan också förekomma. Du förväntas kunna arbeta både självständigt och i grupp. Arbetet är fysiskt krävande och kräver därför att du har god fysik. Arbetet sker utomhus oavsett väder. I anställningen som säsongsarbetare kan rollen som gruppledare ingå samt kapelltjänstgöring i Hoppets och Trons kapell.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har trädgårdsutbildning eller har införskaffat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet från exempelvis kyrkogård, trädgård/park och anläggningsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt förmågan att samarbeta med andra. Vi värdesätter att du vill vara en förebild för andra samt har en god social kompentens då jobbet även innebär möten med besökare på kyrkogården.
Maskinvana och behörighet gällande förekommande maskiner inom trädgårdsarbete och anläggning samt B-körkort är meriterande.

Du ska vara en god representant för Östersund Församlings kyrkogårdsförvaltning, vilket ställer krav på ett professionellt bemötande: du tycker om att möta kyrkogårdsbesökarna med värme. Det är därför viktigt att du kan möta människor i livets olika skeden.

Flexibilitet och ansvarskänsla är viktigt hos oss. Du är delaktig i arbetsplatsen utveckling och arbetsgruppens glädje.

Villkor

Du ska vara minst 18 år fyllda vid anställningens startdatum och ha god kunskap i svenska i tal och skrift.
Tidsbegränsade säsongsanställningar (2 maj-31 okt)
Arbetstiden är måndag - fredag,  7-16
Du anställs i kyrkogårdsförvaltningen vilket innebär att du kan tjänstgöra både på norr och östra begravningsplatsen.
Bifoga personligt brev och CV.
Ange gärna i din ansökan om du har intresse för att arbete som gruppledare och-/eller med kapelltjänstgöring.

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 maj
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 7
Sysselsättningsgrad 100
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/23
Kontakt
  • Henric Hallberg, enhetschef kyrkogårdsförvartning, 063-195036
  • Jennika Bladh, HR, 063-195082
  • Hanna Brande, Kyrkoherde, 063-195060
Publicerat 2024-01-29
Sista ansökningsdag 2024-04-07

Tillbaka till lediga jobb