Falu pastorat

Svenska kyrkan i Falun består av fem församlingar som tillsammans bildar Falu pastorat. Vi är ca 70 anställda inom församlingsverksamheten och på kyrkogårdsförvaltningen. Falun är en rik kultur- och historisk bygd som går minst tusen år bakåt i tiden och har genom Falu gruva skapat ett världsarv. Falun erbjuder vacker natur, historisk gruva, ett rikt musik- och teaterliv, stora möjligheter till friluftsliv, landsbygd och en levande stadskärna.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder nu ett spännande och varierande administrativt arbete. Vi är en demokratisk organisation med förtroendevalda som väljs vart fjärde år. Det finns olika mötesstrukturer för församlingsråd, kyrkoråd och kyrkofullmäktige som du kommer administrera och dokumentera. Du kommer också få en viktig roll vid kyrkovalet som nästa gång genomförs 2025. Du ser till att våra handlingar diarieförs och blir tillgängliga för allmänheten. Vi använder i nuläget Public360 som diarium och kommer att använda det som möteshanteringsmodul. Utveckling av diariet och hantering av handlingar är uppgifter som du kommer jobba med.

Du gillar att driva förbättringsarbete avseende administrativa processer och rutiner. Vi använder bl.a. Microsoft 365 men behöver stöd för att fortsätta vår resa med att utveckla effektiva och digitala arbetssätt.

Du kommer samordna vårt arbete med personuppgiftshantering och utveckla de rutiner och processer som behöver förbättras. I rollen kommer du att vara dataskyddsombud och kontaktperson för GDPR.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom administration/förvaltning eller annan bakgrund som vi värderar likvärdig. Du har stor kunskap och erfarenhet av digitala arbetssätt och erfarenhet från att ha arbetat med Microsoft 365. Du har erfarenhet och kunskap om hur GDPR påverkar det administrativa arbetet i en organisation. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. För detta jobb är medlemskap i Svenska kyrkan ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande tjänst inom Svenska kyrkan eller som nämndsekreterare.

För att trivas i rollen behöver du ha förmåga att hjälpa andra samt vara mån om att ta reda på vilka förväntningar som finns hos uppdragsgivare och intressenter. Du har god förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra arbetsuppgifter och nå mål och du har förmåga att hantera ärenden på ett professionellt och kvalitativt sätt. Du har egen drivkraft och ser till att uppnå resultat.

Villkor

Arbetet sker huvudsakligen på Kristinegården i centrala Falun.

Tjänsten är på heltid och gäller tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Intervjuer kommer ske den 14 mars.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falun
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/58
Kontakt
  • Sofia Mogård, 023-702057
Facklig företrädare
  • Sara Renberg, Vision, Västerås stift, sara.renberg@fv.vision.se
Publicerat 2024-02-08
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Tillbaka till lediga jobb