Kyrkokansliet

Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har. På kyrkokansliet jobbar ca 500 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Om tjänsten

IT-sektionen på kyrkokansliet ansvarar för gemensamma system och den IT-infrastruktur som finns inom hela Svenska kyrkan. Nu söker sektionen sin nästa IT-arkitekt som kommer ha en viktig roll i hur Svenska kyrkan arbetar med ökad digitalisering och intern effektivisering.

Svenska kyrkan har en på många sätt både inspirerande och utmanande IT-miljö som är i en förflyttning mellan lokalt och centralt, mellan egen drift och utveckling till molnmiljöer samt gamla till nya tekniker. Det kräver ett stort IT-arkitekturellt engagemang. I rollen som IT-arkitekt kommer du att ansvara för en överblick och styrning av hur IT-infrastrukturslösningar utformas och samverkar i organisationen. I detta arbete intar du en strategisk roll där du, tillsammans med dina två kollegor, säkerställer att Svenska kyrkans IT-lösningar är ändamålsenliga och effektiva på sikt. Utöver det kommer du även att vara involverad i förändringar och lösningar operativt, där du stöttar exempelvis förvaltningsledare inom IT. Svenska kyrkan arbetar till stor del med leverantörer, och som IT-arkitekt samarbetar du med lösningsarkitekter och experter hos dessa för att granska lösningar och få stöttning kring tekniska detaljer.

För dig som har erfarenhet inom området och är redo för nästa steg är detta en roll där du får chans att påverka, utvecklas och arbeta i en stor organisation som gör skillnad.

Du erbjuds

 • Arbete inom en stor, trygg och rikstäckande organisation
 • Ett fint förmånspaket såsom årsarbetstid och friskvårdstimme
 • En kultur med högt i tak som genomsyras av prestigelöshet

Arbetsuppgifter

 • Ansvara för överblick och övergripande styrning av hur IT-infrastrukturslösningar utformas och samverkar
 • Granska leverantörers lösningsförslag där du säkerställer att IT-arkitekturen har en ändamålsenlig helhet
 • Delta i projekt såsom förstudier, roadmap och teknikskiftesprojekt
 • Stötta i pågående arbete med masterdatamodeller, integrationsstyrning, metodutveckling och sourcingval
 • Leda arbetsmöten och dokumentera i Svenska kyrkans arkitekturbibliotek
 • Tvärfunktionellt arbete där du stöttar internt i lösningar och genomförande

Vi söker dig som

Har kunskap om och förståelse för hur en teknisk plattform bör hänga ihop samt hur strategier kring integration och styrande arkitekturprinciper kan leda till bättre lösningar för användaren och minskad komplexitet och kostnad inom IT. Denna kompetens har du fått genom:

 • En relevant akademisk examen eller motsvarande alternativt väger upp med mer relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av att arbeta som IT-utvecklare
 • Erfarenhet av att arbeta som IT-, lösnings- eller verksamhetsarkitekt i olika typer av verksamhet
 • Vana från modelldrivet arkitekturarbete

Utöver det ser vi att du har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, tal och skrift.

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av att arbeta med IT-infrastrukturstjänster

Som person är du:

 • Ansvarstagande
 • Lösningsorienterad
 • Kommunikativ och pedagogisk
 • Strukturerad

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar våra värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet. Läs mer om vår värdegrund här.

Information om rekryteringsprocessen

 • Telefonintervju med Academic Work
 • Djupintervju med Academic Work + personlighet & problemlösningstest
 • Intervjuer med Svenska kyrkan
 • Referenstagning + beslut

För att säkerställa en trygg och säker IT-miljö för Svenska kyrkans verksamhet kommer slutkandidaten att genomgå en bakgrundskontroll som en del av rekryteringsprocessen.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Mer information

Ida Gustafsson, Academic Work, eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på upp01@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15103905
Fackliga företrädare, Siri Troili (Vision), Malin Andrén (Akavia) och Andreas Sandberg (KyrkA).

Ansökan

För att söka tjänsten trycker du här

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/229
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb