Uppsala stift

Med en ny strategi som utgångspunkt är Uppsala stift inne i ett förändringsarbete. En ny kansliorganisation med justerad inriktning skapar förutsättningar att möta kommande årens utmaningar. Stiftskansliets uppgift är att arbeta tillsammans med församlingar och pastorat för att stärka hållbara gemenskaper där tro och liv kan växa. Vi som arbetar på stiftskansliet har verksamheten i fokus, tänker långsiktigt, tar ansvar för ekonomi och låter oss inspireras av våra vänkyrkor. Välkommen att söka tjänst och bidra till liv och utveckling i Uppsala stift.

Vill du bli en av nyckelspelarna med stort eget ansvar på Svenska kyrkans resa mot framtiden med stora möjligheter och utmaningar? Nu söker vi en verksamhetsutvecklare till oss på Uppsala stift! 

Om tjänsten 

Inom enheten Servicebyrå Utveckling arbetar vi med stiftsorganisationens olika uppdrag som bidrar till god förvaltning och utveckling av stiftets församlingar och pastorat genom avgiftsbelagt stöd. Enheten ansvarar även för växeltelefonin inom flera stift. Här kommer du in som en nyckelspelare med stort eget ansvar och möjlighet att påverka Svenska kyrkans resa mot framtiden inom verksamhetsområdena. Enheten ska främja församlingarnas bärkrafter på ett lyhört och strukturerat sätt där vi tillsammans sätter mål och riktlinjer. 

Då fokus i denna roll är att utveckla verksamheten för att stödja och främja församlingar och pastorats arbete inom Uppsala stift, samt utveckla telefoniservice till hela Svenska kyrkan, innebär tjänsten en del resor. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter som verksamhetsutvecklare:

 • Utreda och implementera nya verksamhetsområden för avgiftsbelagt stöd inom Uppsala stift
 • Driva och utveckla arbetsprocesser och rutiner
 • Upprätta kostnadsanalyser och kalkyler samt faktureringsunderlag
 • Inventera församlingars behov
 • Bidra till och utreda samverkansmöjligheter
 • Avstämningar/möten med personal, konsulter och leverantörer
 • Verksamhetsutveckling av nationell telefoniservice innehållande bl.a.:
  • Effektiviseringar
  • Statistikinhämtning
  • Utveckling av nya tjänster

På enheten som är under utveckling arbetar idag fem anställda, ditt arbete kommer bedrivas i tätt samarbete med din närmaste chef, som är enhetschefen. 

Vem är du?

Vi söker dig som har god förmåga att utifrån dina kunskaper skriftligt och muntligt kommunicera och samarbeta med såväl experter som lekmän och långsiktigt skapa goda relationer. Som person är du strukturerad, van att ta egna initiativ och har ett brett perspektiv på frågor gärna från olika branscher. För att klara uppgifterna behöver du självständigt kunna utreda och driva ärenden samt ha god förmåga att prioritera och lösa problem. Tjänsten innebär även att konsultativt och pedagogiskt arbeta med avgiftsbelagt stöd och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig med:

 • Dokumenterad eftergymnasial utbildning inom relevant område, t.ex. projektledning, ekonomi, teknik, organisationsutveckling eller liknande.
 • Några års relevant arbetslivserfarenhet inom något av ovanstående områden
 • Erfarenhet av strategiarbete i någon form
 • Erfarenhet av effektiviseringar, upprätta rutiner, nya verksamhets-/affärsområden
 • Erfarenhet av att sammanfatta och sammanställa information på ett tydligt och adekvat sätt, både i form av muntliga presentationer och i skrift samt god dokumentation av arbetet

Meriterande:

Det är meriterande om du har haft eget budgetansvar eller arbetat mot ekonomiska mål samt mycket meriterande om du har erfarenhet av likande arbete inom Svenska kyrkan.

Vi erbjuder 

Vi erbjuder arbete i en stimulerande arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och goda kollegor, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet att kunna förena arbete och privatliv. Vi hoppas att du vill vara med och bidra till stiftets övergripande vision om att skapa en hållbar gemenskap där liv och tro kan växa.

Ansök

Ansök med ett personligt brev och CV genom ansökningsknappen senast den 26 maj 2024. 

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Övrig information

Varaktighet: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Vill du veta mer? 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Daniel Boström, enhetschef

Telefonnummer: 018-680 731

Mailadress: daniel.bostrom@svenskakyrkan.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/247
Facklig företrädare
 • Lena Blom, Akademikerföreningen, lena.e.blom@svenskakyrkan.se
 • Ewa Söderlund, Vision, ewa.soderlund@svenskakyrkan.se
 • Anders Hedman, KyrkA, anders.hedman@svenskakyrkan.se
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb