Kinds pastorat

Beskrivning

Svenska kyrkan i Kind söker dig som är utbildad kyrkomusiker eller som har motsvarande utbildning inom musik och som vill vara med och fortsätta utveckla det musikaliska arbetet tillsammans med oss. Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar 100%, förlagd till Mjöbäck-Holsljunga och Kindaholms församlingar med tillhörande sju kyrkor. Tjänstgöring i övriga delar av pastoratet kan förekomma.

Vi är övertygade om att musiken spelar en avgörande roll för kyrkans besökare. Den öppnar dörrar och ger kraft. I tjänsten ingår bland annat att spela på gudstjänster och vid kyrkliga handlingar, leda körer i olika åldrar, driva musikaliska projekt, och på andra sätt låta musiken ge glädje samt hopp.  

För att trivas i tjänsten är det viktigt att du värdesätter möten med församlingsbor, samarbeten med kollegor så väl som att du är självgående, ansvarstagande och flexibel. Du inspirerar och inkluderar människor till musikaliskt engagemang och delaktighet och vill gärna ta vara på ideellas kompetenser.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett arbetslag om 13 medarbetare inom församlingsvård och vaktmästeri, varav två av tjänsterna är musiker. Arbetsplatsen präglas av god trivsel och anställda som vill tjänstgöra på landsbygden ”med Guds kärlek i vår bygd” – som är pastoratets ledord. Förutom arbetslaget kommer du ha kollegor i övriga delar av Kinds pastorat som består av sju församlingar vilka ligger i Svenljunga- och Tranemo kommuner. För arbetsgivaren är det viktigt att församlingsinstruktionen lyfter fram att alla människor oavsett kön, sexuell läggning, ålder eller bakgrund ska känna sig välkomna i kyrkan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kantorsutbildning (C-nivå) eller motsvarande relevant utbildning inom musik, har god social kompetens som vill arbeta utåtriktat både enskilt och i samverkan i team. Du är erkänt duktig på att hitta nya kreativa uttryckssätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Villkor

Medlemskap i Svenska kyrkan är krav för tjänsten, likaså B-körkort. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Vi tillämpar provspelning inför tillsättningen av tjänsten.

Övriga upplysningar om rekryteringsprocessen: arbetsgivaren avser att genomföra intervjuer under vecka 24 och att provspelning kommer att ske under vecka 25.

Tillträde: sker enligt överenskommelse, preliminärt september år 2024.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September 2024
Löneform Måndaslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Svenljunga, Mjöbäck-Holsljunga och Kindaholms församlingar
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/276
Kontakt
  • Hans Leander, präst och verksamhetsområdeschef, 0325-612160
  • Fredrik Fernbom, tf kyrkoherde, 0325-612070
Facklig företrädare
  • Kerstin Odeberg, Sveriges lärare, 0300-431109
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb