Kyrkokansliet

Act Svenska kyrkan är Svenska kyrkans bistånds- och utvecklingsaktör. Genom effektivt katastrofarbete, långsiktigt utvecklingsarbete och globalt påverkansarbete arbetar vi tillsammans med partners över hela världen för att rädda liv, förändra liv och förändra världen. Act Svenska kyrkan har cirka 100 anställda i Uppsala och runt om i Sverige finns tusentals engagerade i församlingar och stift. Globalt, framför allt i Afrika, Asien, Latinamerika och Mellanöstern finns utsända medarbetare och långsiktiga partnerskap med lokala kyrkor, civilsamhällesorganisationer och gräsrotsrörelser. Detta ger oss en unik möjlighet att nå människor i utsatta situationer, människor som få andra når. Svenska kyrkan är medlem i Action by Churches Together (ACT) som är en global allians för kyrkor och kyrkorelaterade organisationer. Act Svenska kyrkans finansierar sin verksamhet främst genom gåvor och institutionella medel från Sida och EU. 2022 var den totala omsättningen c:a 450 miljoner kronor.

Act Svenska kyrkan söker nu en verksamhetshandläggare

Vår verksamhet

Inom ramen för vår organisationsstruktur bedrivs verksamheten i självorganiserande och multifunktionella team. Tjänsten som verksamhetshandläggare är placerad i enheten för Ekonomi och Internkontroll, som är en del av Act Svenska kyrkans sektion för Ekonomi, Lednings-, och Verksamhetsstöd. Sektionen ansvarar för att stödja och kvalitetssäkra verksamheten, i enlighet med Act Svenska kyrkans uppdrag, den strategiska planen, avtalskrav och åtaganden gentemot partners.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som verksamhetshandläggare har du mycket omväxlande uppgifter. Du ingår i ett team som ansvarar för dokumenthantering. Tillsammans med dina kollegor säkerställer du att dokumentation och arkivering av verksamheten sker på ett systematiskt och korrekt sätt. Du säkerställer att rutiner kopplade till avtalshantering följs och är behjälplig vid frågor från verksamheten. Du arbetar även med samordning av internutbildningar samt ger stöd till systemförvaltning. Du bidrar till verksamhetens övergripande processer och arbetsflöden: budget, verksamhetsplanering, rapportering, uppföljning samt övriga interna processer som definierats i sektionens uppdrag och styrkarta. Övrigt administrativt stöd till verksamheten och sektionen kan förekomma. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom administration eller ekonomi, eller erfarenhet som bedöms motsvarande. Du är en van administratör och en god pedagog, har mycket god datorvana samt ett naturligt intresse för teknik. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är strukturerad, lösningsorienterad och trivs med att arbeta i en dynamisk miljö. Du har lätt för att samarbeta med människor från olika bakgrunder.

Erfarenheter från internationellt arbete samt kunskaper i spanska är meriterande.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar våra värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet. Läs mer om vår värdegrund här.

Vi erbjuder

Tjänsten är tillsvidareanställning med provanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta enhetschef Anna Lindkvist via mejl, anna.lindkvist@svenskakyrkan.se
Fackliga företrädare, Edit Skarke, Akavia och Andreas Sandberg, KyrkA.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan senast den 15 mars 2024.

Vi hanterar ansökningar löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden har gått ut. 

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/54
Kontakt
  • Johanna Lindholm, 018-169500
Publicerat 2024-01-26
Sista ansökningsdag 2024-03-15

Tillbaka till lediga jobb