Kyrkokansliet

Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har. På kyrkokansliet jobbar ca 500 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Nu söker vi en utvecklande och kommunikativ HR-chef till HR-avdelningen på Svenska kyrkans nationella kyrkokansli. HR-avdelningen ger stöd till chefer inom samtliga HR-processer. Uppdraget har en stor spännvidd med fokus på att leda en framåtlutad HR-funktion som genom hög kompetens bidrar till att Svenska kyrkan är en organisation i tiden både nationellt och internationellt. Placeringsort för tjänsten är Uppsala.

Ditt uppdrag:
Som HR-chef säkerställer du en effektiv, verksamhetsnära och utvecklingsorienterad personalfunktion i en organisation med många och djupa expertkompetenser. HR utgör ett viktigt stöd till organisationens alla chefer i strategiska och operativa arbetsgivarfrågor inom kompetensförsörjning, ledar- och medarbetarskap, förändringsledning, arbetsmiljö, lönebildning, arbetsrätt och kompetensutveckling. Avdelningen består idag av ett 10-tal medarbetare; HR-partners, HR-utvecklare, HR-koordinator samt två gruppledare. Arbetet handlar om att vara ett kvalificerat ledningsstöd i omställningsarbete och bidra till att Svenska kyrkans nationella kyrkokansli är en attraktiv arbetsgivare.

I rollen arbetar du nära organisationens chefer då vi gemensamt bidrar till helheten. Du är strategiskt och övergripande ansvarig för alla HR-processer och förväntas omsätta strategiska ledningsfrågor till konkreta leveranser och verksamhetsnytta. Du leder, planerar, följer upp och utvecklar avdelningens verksamhetsområden samt verkar för hållbara arbetssätt och en god samverkan med arbetstagarorganisationerna. Du rapporterar till generalsekreteraren och är en del av kansliets ledningsgrupp där du är delaktig i organisationens övergripande strategiska arbete.

Utbildning och erfarenhet:

  • Flerårig erfarenhet i rollen som HR-chef med personalansvar.
  • Akademisk examen inom personalvetarområdet eller annan inriktning som vi bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av att leda och driva HR-arbete på strategisk, taktisk och operativ nivå och att utveckla HR-områdets olika delar.
  • Erfarenhet av arbete i ledningsgrupp.
  • Arbetsrättslig kunskap och god förhandlingsvana.
  • Erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling och förändringsarbete.
  • Erfarenhet av att leda genom andra chefer är meriterande, liksom erfarenhet av ledande befattning i offentlig eller idéburen sektor.

Den vi söker:
Som person är du resultatorienterad, kommunikativ och utvecklande. Du är en naturlig förebild för andra, ser helheter i strategiska frågor och har en god förmåga att omsätta mål till leverans och resultat på både kort och lång sikt. Som ledare tillämpar du ett coachande och tillitbaserat förhållningssätt och skapar goda förutsättningar för förändringsarbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi ser att du är stabil, har en god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Som ledare och företrädare för en värdegrundsstyrd organisation förutsätter vi att du är medlem i Svenska kyrkan och delar våra värderingar som kännetecknas av varje människas värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet. Vi förutsätter att du har en god uttrycksförmåga i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via signerarekrytering.se där du bifogar CV och ett motivationsbrev om varför du är vår blivande HR-chef. Eftersom urval sker löpande tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt, allra senast den 22 februari. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Sofia Ruckemann, tel. 073-539 64 51 eller Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60.

Fackliga representanter: Malin Andrén, Akavia, 018-16 99 64, Fredrik Lidé, Kyrkans Akademikerförbund 018-16 94 23, Emelie Weiderud, Vision 018-16 97 27

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Referensnummer 2024/46
Publicerat 2024-01-24
Sista ansökningsdag 2024-02-22

Tillbaka till lediga jobb