Umeå pastorat

Vi söker nu en trädgårdsmästare till Backens kyrkogård! 

Som trädgårdsmästare på Backens kyrkogård ingår du i ett arbetslag med fyra kollegor, samt ytterligare ca 30 kollegor under sommarsäsongen. Tillsammans med arbetslaget genomför du den dagliga driften av kyrkogården.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Planera och delta i skötsel, underhåll och anläggningsarbeten på kyrkogården.
  • Tillsammans med arbetsledaren leda säsongspersonal.
  • Kapelltjänst, urnsättningar och gravvisningar, samt assistera vid gravgrävning och gravsättning.
  • Snöröjning och beskärning av buskar och träd.
  • Under vinterhalvåret förekommer mer administrativa uppgifter.


Backens kyrkogård är en av våra fem kyrkogårdar inom Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå. Totalt består kyrkogårdsförvaltningen av ca 30 medarbetare på helår och ytterligare ca 60 säsongsanställda. 

 

Om dig

Du är utbildad trädgårdsmästare och har erfarenhet och goda kunskaper inom mark- och grönyteskötsel. Du har god datorvana och kunskap i att hantera administrativa uppgifter. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Goda kunskaper i engelska är en fördel. B-körkort är krav för tjänsten, maskinvana och behörighet gällande förekommande maskiner inom trädgårdsarbete och anläggning är meriterande. 

Du är engagerad och samarbetsinriktad med god förmåga att leda och fördela arbete utifrån aktuella förutsättningar. Du är även kommunikativ och lyhörd inför olika perspektiv och söker lösningar på ett innovativt och nyskapande sätt. Du har god förmåga att prioritera och planera det arbete du är ansvarig för. För att lyckas bör du dessutom vara bekväm med att möta människor i svåra situationer.

 

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

Om kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå pastorat ansvarar för begravningsverksamhet och skötsel av pastoratets fem kyrkogårdar samt övriga utemiljöer. Vi arbetar tillsammans med att förvalta och utveckla kyrkogårdar, krematorium och de gröna kulturmiljöer vi ansvarar för. Våra kyrkogårdar hittar du i Umeå och Tavelsjö: Norra kyrkogården på Sandbacka, Västra kyrkogården Väst på stan, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård, Tavelsjö gamla samt Tavelsjö nya kyrkogård. Kyrkogårdsförvaltningen sköter även begravningsverksamheten för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan. Kyrkogårdsförvaltningen växer och kommer inom kort bestå av cirka 30 medarbetare på helår och ytterligare ca 60 säsongsanställda. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/59
Kontakt
  • Ewa Larsson, kyrkogårdschef, 090-2002529
Publicerat 2024-02-14
Sista ansökningsdag 2024-02-29

Tillbaka till lediga jobb