Norrköpings pastorat

Svenska kyrkan i Norrköping består av fyra stora församlingar, kyrkogårdsverksamheten, kansliet och utvecklingsenheten. Hos oss jobbar ca 250 medarbetare, drygt 100 förtroendevalda och hundratals ideella medarbetare. Tillsammans brinner vi för att bidra till ett gott liv för alla i Norrköping. Vi är måna om en god arbetsmiljö och jobbar för att vår arbetsplats ska präglas av öppenhet och gemenskap. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. Läs gärna mer om vår verksamhet: www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Nu finns det möjlighet att bli en del av ett positivt och kreativt sammanhang för människor i livets alla skeenden. Vi söker en kyrkvaktmästare som är händig och har hjärtat på rätta stället.

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter består främst i att vara kyrkvaktmästare vid gudstjänster och kyrkliga handlingar, som till exempel dop, begravning och vigsel. Tjänsten innehåller även vanliga vaktmästaruppgifter som fastighetsskötsel, transporter, viss lokalvård, inköp och service.  Tjänstgöring varannan helg. Visst kvällsarbete kan förekomma. Du är med vid församlingens personalsamlingar och utvecklingsarbete.

Utbildning och erfarenhet

Vi vill att du har en lämplig gymnasieutbildning. Har du dessutom utbildning inom fastighetsskötsel eller teknikområden som till exempel ljud, ljussättning och IT är det meriterande. Vi ser gärna att du har intresse och kunskap om vårt kulturarv.

Du har några års erfarenhet av arbete som fastighetsskötare/ vaktmästare och är trygg i din yrkesroll. Du är intresserad av teknikområden som till exempel ljud, ljussättning och IT. Du har god samarbetsförmåga och kan möta människor i livets olika skeenden. Du kan arbeta både självständigt och i team.

Tidigare erfarenhet av församlingsarbete inom Svenska kyrkan kan vara meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi förutsätter att du tillhör Svenska kyrkan och delar dess värderingar. För tjänsten krävs körkort och tillgång till bil.

Om församlingen

Borgs församling är en av fyra församlingar inom Norrköpings pastorat. Hos oss får du möjlighet att vara en del i ett stort och härligt arbetslag på cirka 30 anställda medarbetare och många ideella och förtroendevalda. Församlingen har ca 22 000 kyrkotillhöriga och består av både stad och landsbygd, äldre kyrkor och moderna kyrkobyggnader och församlingslokaler.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med placering i Söderledskyrkan. Tjänstgöring sker vid behov i hela Borgs församling. Tillträde på tjänsten snarast eller efter överenskommelse.

Information

Upplysningar om tjänsten lämnas av församlingsherde Lena Bohman, tel. 011-24 11 01 eller chefsassistent Maria Skärlund, tel. 011-24 11 21. Facklig företrädare för Kommunal är Lars Svensson tel. 072-246 10 14.

Välkommen med din ansökan senast den 10 mars 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/102
Kontakt
  • Lena Bohman, Församlingsherde, 011-241101
  • Maria Skärlund, chefsassistent, 011-241121
Facklig företrädare
  • Lars Svensson, Kommunal, 072-2461014
Publicerat 2024-02-19
Sista ansökningsdag 2024-03-10

Tillbaka till lediga jobb