Falu pastorat

Svenska kyrkan i Falun består av fem församlingar som tillsammans bildar Falu pastorat. Vi är ca 70 anställda inom församlingsverksamheten och på kyrkogårdsförvaltningen. Falun är en rik kultur- och historisk bygd som går minst tusen år bakåt i tiden och har genom Falu gruva skapat ett världsarv. Falun erbjuder vacker natur, historisk gruva, ett rikt musik- och teaterliv, stora möjligheter till friluftsliv, landsbygd och en levande stadskärna. 

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du få jobba med en bredd i dina prästuppgifter. Det kan handla om veckomässor, högmässor, andakter på äldreboenden, samtalsstöd men också att ansvara för arbetet med sinnesrogudstjänster. Du kommer även att få jobba med barn och unga genom konfirmandundervisning och skolkontakter. Det ingår kyrkliga handlingar.

Många av dina arbetsuppgifter utgår från Stora Kopparbergs kyrka men du tjänstgör på andra platser i pastoratet utifrån behov.

Vi erbjuder ett omväxlande arbete och ett härligt arbetslag med många kollegor. Vi erbjuder också en bra arbetsmiljö, friskvårdsförmåner och stimulerande arbetsuppgifter där du har möjlighet att utvecklas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. För att ta dig runt bland våra olika kyrkor behöver du ha B-körkort och tillgång till egen bil. 

Som person är du social, ansvarstagande, självgående, flexibel och gillar att arbeta tillsammans med andra. Du har en egen drivkraft och ett intresse av att utveckla verksamheten samtidigt som du har lätt för att inspirera andra.

Villkor

Tjänsten är på heltid och gäller tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Utdrag ur belastningsregistret kommer att efterfrågas av den som erbjuds tjänsten.

Intervjuer sker måndagen den 8 april

 

 

 



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falun
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2024/104
Kontakt
  • Camilla Nyberg, camilla.nyberg@svenskakyrkan.se
  • Sofia Mogård, sofia.mogard@svenskakyrkan.se
Facklig företrädare
  • Stefan Sundbäck, KyrkA, stefan.sundback@svenskakyrkan.se
Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag 2024-03-25

Tillbaka till lediga jobb