Kyrkokansliet

Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har. På kyrkokansliet jobbar ca 500 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Avdelningen fastigheter, kulturarv och service tillgodoser stöd, råd och utbildning till kyrkokansliets medarbetare samt till Svenska kyrkans stift, församlingar och pastorat. Avdelningen utökar nu med en enhet för arkiv och registratur. På enheten arbetar åtta experter på vårt regelverk med ansvar för Svenska kyrkans arkiv, förvaltning av vårt nationella IT-stöd för dokument och diarieföring, e-arkiv samt utveckling av framtida verktyg för dokumenthantering. Enheten arbetar också med att bygga upp en registratorsfunktion. 

Vi söker nu en enhetschef till den nya enheten arkiv och registratur.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för att i samverkan med medarbetare och chefskollegor ta fram och utveckla våra metoder, processer och IT-stöd. Du driver utvecklingsarbetet av enhetens ansvarsområde och processer för en ökad kvalitet och effektivitet tillsammans med enhetens medarbetare. Exempel på sådana processer är mötesadministration, registratorfrågor, stöd till förtroendevalda och arkivfrågor. 

Då enheten är ny ser vi att uppdraget initialt kommer att präglas av att utveckla och stärka enhetens identitet. Tillsammans skapar ni en utvecklingsorienterad organisation med trygga och motiverade medarbetare. 

Du ingår i avdelningens verksamhetsledning tillsammans med fyra chefskollegor och avdelningschef, som du också rapporterar till. 

Vem vi söker

Vi söker dig som har ett intresse och kunskap om ett processorienterat arbetssätt med digitala verktyg. Du drivs av en vilja att förstå, förbättra och utveckla verksamhet och medarbetare. Du är en god ambassadör för enheten och bygger goda relationer internt och externt.

Därutöver har du:

  • Relevant akademisk utbildning inom området.
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning inom arkiv- och dokumenthanteringsområdet.
  • Utmärkt förmåga att formulera dig i både tal och skrift.
  • Mycket goda kunskaper i dokumenthantering och diarieföring.

Du är en trygg och erfaren ledare som möter kyrkokansliets ledarkvaliteter väl genom att vara en förebild, resultatorienterad, kommunikativ, utvecklande och tillitsskapande. Har du tidigare arbetat inom Svenska kyrkan eller i offentlig förvaltning så är det meriterande.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar våra värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet. Läs mer om vår värdegrund här.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med placeringsort Uppsala.

Anställningen föregås av tester och bakgrundskontroll.

Tillträde snarast efter överenskommelse.

Mer information

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Anna-Karin Engström, 076-800 01 73. 

Fackliga företrädare, Malin Andrén (Akavia) och Andreas Sandberg (KyrkA).

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2024-02-14.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/61
Publicerat 2024-01-31
Sista ansökningsdag 2024-02-14

Tillbaka till lediga jobb