Umeå pastorat

Vi söker nu en diakon till Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling 

Har du hjärta för internationella frågor, idealitet, samverkan, gudstjänstliv och delaktighet? Är du rustad att möta människor som lever i utsatthet? Vill du möjliggöra för människor att finna delaktighet och gemenskap? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare! 

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som är i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande. 

Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ersbodakyrkan och tillsammans med präster, musiker, diakon, diakoniassistent, pedagoger, vaktmästare, husmor och ideella medarbetare arbetar du för att vara kyrka på Ersboda.  

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår bland annat att:   

  • Tillsammans med ideella och anställda medarbetare fördjupa befintliga och söka nya relationer med personer, föreningar och organisationer på Ersboda för att utveckla och skapa förtroendefulla samarbeten  
  • Arbeta med möjliggörande av sammanhang, delaktighet och idealitet
  • Vara med i utvecklingen av gudstjänstlivet med fokus på idealitet, både kyrkvärdars och ideellas medverkan
  • Medverka till goda mötesplatser där människor möts oavsett ålder, bakgrund, livserfarenheter och religion
  • Tillsammans med andra utveckla det internationella arbetet i Umeå pastorat 
  • Vara delaktig i det pastoratsgemensamma teamet för ekonomisk rådgivning

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning och ser dig själv som möjliggörare snarare än hjälpare. Du trivs när du får söka nya vägar och utveckla verksamhet tillsammans med andra. Du har gedigen erfarenhet av samtal, är prestigelös och vill skapa förutsättningar för andra människor att komma till sin rätt och har erfarenhet av att möta människor i utsatta livssituationer och med olika bakgrunder. Vi ser att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg.

Kunskap i svenskt teckenspråk är meriterande, liksom erfarenhet av arbete med ideella och erfarenhet av arbete i en interreligiös kontext. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan. 

Villkor och förmåner

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. 

Vi erbjuder individanpassad kompetensutveckling, förmånscykel, generöst friskvårdsbidrag och har friskvård på arbetstid. 

 

Välkommen med din ansökan innehållande personligt brev, CV och diakonibrev senast den 3 maj.

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR-funktion samt kommunikationsenhet. Där finns även den gemensamma Diakonicentralen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/110
Kontakt
  • Elin Broadhall, 090-2002790
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb