Vill du vara med och göra skillnad – på riktigt? Vi behöver dig som vill möta människor och som har i ditt kall att vara kyrka överallt, både inuti kyrkan och ute på stan. Du är trygg i din yrkesroll och har kraft, mod och engagemang. Välkommen till Sandvikens pastorat!

Sandviken har natur, kultur, ekumenik – alltså mer än det som står på kvällstidningarnas löpsedlar. Vi är en industriort med stolta traditioner, samtidigt som vi är ett mångkulturellt och modernt samhälle. Vi har ett rikt kulturliv, natursköna omgivningar och mycket sport – var beredd på att större delen av Sandviken stänger ner när SAIK bandy spelar hemmamatch.

I Sandvikens pastorat har vi god ekonomi, fina lokaler och fantastiska medarbetare. Varför skulle du som är präst vilja jobba i Sandvikens pastorat? En plats där droger, våld och dödsskjutningar stått på löpsedlarna de senaste åren? Varför? Eller kanske just därför.

Här finns som sagt sociala utmaningar, människor i behov av både andlig och materiell hjälp. Vi har resurserna för den materiella hjälpen, inte minst tack vare de Göranssonska stiftelserna i Sandviken, men vi behöver fler som kan bidra till att möta de andliga behoven. Är det dig vi söker?

Sandvikens pastorat söker två präster 
Nu söker vi två präster som tillsammans med oss aktivt vill driva och utveckla verksamheten i pastoratet. Som präst blir du en viktig del i det arbetet. Du behöver vara vigd präst inom Svenska kyrkan och vill leva församlingsliv tillsammans med oss. Vi arbetar såväl med materiell som själslig nöd. Du är mån om att göra kyrkan tillgänglig och närvarande i människors vardag. Integration är en viktig del i vårt arbete. Vår utgångspunkt i Sandvikens pastorat är att vi ska finnas där människor finns.

Präst, 100%, Björksätra, Årsunda, Österfärnebo

 • Jobba mot barn och ungdom i deras verksamhet
 • Konfirmandläsning
 • Kryp och sjung samt Välsignat och klart
 • Medverka vid Unga ledare och ungdomskväll
 • Gudstjänst och förrättning enligt schema
 • Samtalskontakter, t ex sorgegrupp tillsammans med diakon

Präst 100%, Centrum, Högbo

 • Gudstjänster och förrättning enligt schema
 • Medverka i olika grupper, kanske som ledare för någon grupp
 • Samtalskontakter
 • Gudstjänstgrupper och kyrkvärdar 

Vi erbjuder
Goda möjligheter till kompetensutveckling och utbildning. Vi värnar om en god arbetsmiljö och att våra medarbetare ska känna delaktighet och arbetsglädje. Pastoratet har stabil ekonomi och det finns utrymme för initiativ och samverkan inom flera områden. Våra förmåner är bland annat flexibla arbetstider och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Sandvikens pastorat på www.svenskakyrkan.se/sandviken 

Anställning
Tillsvidareanställning, 100% tjänstgöring dagtid, kvällar och helger. 

Du är prästvigd i Svenska kyrkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Kontakt
Vik. kyrkoherde Kajsa Berg, tfn. 026-25 30 34 eller e-post: kajsa.berg@svenskakyrkan.se
Enhetschef Björksätra, Årsunda, Österfärnebo, Rickard Berggren, tfn. 026-24 50 50 eller e-post: rickard.berggren@svenskakyrkan.se
Enhetschef Centrum, Högbo, Helena Håll, tfn. 026-24 50 55

Facklig kontakt
KyrkA, Liisa Pirinen Johansson, tfn. 026-13 26 69

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sandviken
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2024/270
Kontakt
 • Kajsa Berg, 026-253034
 • Rickard Berggren, 026-245050
 • Helena Håll, 026-245055
Facklig företrädare
 • Liisa Pirinen Johansson, 026-132669
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-10-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb