Svenska kyrkan Sollefteå

Bli min co-driver!

Jag önskar mig en co-driver. Någon att arbeta nära. Jag tror att ett delat ledarskap har bättre förutsättningar att räcka till för de många olika förväntningar som idag ställs på en kyrkoherde. Vill du bli min högra hand?

Hjälp till med kartläsningen

Tillsammans med mig tar du ett helhetsansvar för församlingsverksamhetens personal och planering. Rent praktiskt handlar det om att schemalägga tillsammans med Måns, vår HR-specialist, hålla medarbetar- och lönesamtal och ta ansvar för budgeten inom verksamhetsområdet. Du är min naturliga ersättare när jag inte är på plats och ingår som en självklar del av ledningsgruppen.

Jag vill även att du håller örat mot marken och blicken mot framtiden, det vill säga följer utvecklingen på lokal-, stifts och riksplanet och bidrar med inspiration och förslag till förbättringar. Du tappar inte kontakten med prästyrket. Du kommer behövas i gudstjänst vid de större kyrkliga högtiderna och vid kyrkliga handlingar några gånger under året.

Vi kommer ha roligt under färden

De allra flesta av församlingsverksamhetens personal, de som du blir satt att leda, har lång kyrklig erfarenhet och god kännedom om den verksamhet som bedrivs i församlingarna. Vi är ett relativt nybildat pastorat men jag upplever ändå att vi ser oss som ETT arbetslag och vi är inte främmande för att jobba över tidigare gränser. Du behövs för att, med trygg hand, leda och entusiasmera dessa medarbetare. Ibland behövs det bromsas ibland puttas på. Som arbetsledare vet du att empati och lyhördhet går hand i hand med tydlighet. Du förstår också vikten av det sociala. Självklart bidrar du till den goda stämning vi redan har på vår arbetsplats. Stor vikt läggs vid vem du är som person.

Du ska ha några års erfarenhet som präst inom Svenska kyrkan. Kyrkoherdeutbildning eller motsvarande är självklart meriterande. Att ha körkort är en förutsättning för att kunna verka inom vårt storslagna pastorat.

Vill du veta mer om Svenska kyrkan Sollefteå?  Vi finns här: svenskakyrkan.se/solleftea

Välkommen till mig och mitt arbetslag
Charlotte, kyrkoherde

PS
Urval och intervjuer sker löpande, vänta inte!    

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.      

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 procent
Ort Sollefteå
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/460
Kontakt
  • Charlotte Odelberg, 0620-83560
  • Måns Stenberg, 0620-83519
Publicerat 2023-12-08
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb