Karlstads stift

Varmt välkommen att söka jobb som fastighetshandläggare för Prästlönetillgångarna i Karlstads stift. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete, och en viktig roll i ett sammanhang där du påverkar och utvecklar stiftets markförvaltning.

Beskrivning

Prästlönetillgångarna i Karlstads stift förvaltar drygt 43 500 hektar skogsmark i Värmland och Dalsland, och en mindre areal jordbruksmark. Våra tre distrikt ansvarar för den löpande skogliga verksamheten och för samordningen finns ett kansli med miljöledare, fastighetshandläggare, ekonom och verksamhetschef (stiftsjägmästare). En demokratiskt tillsatt egendomsnämnd svarar för den övergripande styrningen. Tillsammans utvecklar och förädlar vi verksamheten och hanterar alla de frågor som uppstår i förvaltningen av en stor marktillgång.

Arbetsuppgifter

I rollen som fastighetshandläggare kommer du att hantera köp, byten och försäljningar av fast egendom samt jakt- och fiskerätter och andra nyttjanderätter. Du hanterar servitut, markintrång, ledningsrätter, lantmäteriförrättningar och fastighetsdeklarationer. Du deltar också i strategiskt arbete med fastighetsutveckling gällande till exempel bostäder och förnybar energi. Du arbetar i nära samverkan med ledningen och med distrikten, och är föredragande i egendomsnämnden i olika fastighetsärenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad eller har arbetslivserfarenhet inom fastighetsrätt, fastighetsvärdering, lantmäteri, mäkleri eller annat närliggande kunskapsområde som vi bedömer är relevant. Erfarenhet av skogsförvaltning eller andra områden inom den areella sektorn är meriterande, liksom erfarenhet av ärendehandläggning.

Vi ser att det finns goda möjligheter att växa in i rollen för dig med rätt bakgrund. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Som person är du initiativrik, noggrann och strukturerad. Du har lätt för att bygga relationer, kommunicera och förmedla information till andra. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att vara en del av ett team. Du är serviceinriktad och van vid att hantera kontakter med privatpersoner och myndigheter. 

Du behöver ha B-körkort och god datorvana.

Om Karlstads stift

Karlstads stift finns till för våra församlingars skull. Vi möjliggör för dem att möta människor där
människor är, på olika platser och i livets alla skeden. Nära Gud. Nära människan. 
Karlstads stift består geografiskt av 30 församlingar i landskapen Värmland och Dalsland. Stiftet är
också en av Svenska kyrkans regionala enheter, med biskopen som ledare. Stiftets huvuduppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Karlstads stift har cirka 50 anställda, där de flesta finns vid vårt kontor på Residenstorget i Karlstad.

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Testhuset. Välkommen med din ansökan senast 18 februari. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-05-01 eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad eller ev annan placering inom stiftets geografi
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/29
Kontakt
  • Ove Nystrand, 054-172464
Publicerat 2024-02-02
Sista ansökningsdag 2024-02-18

Tillbaka till lediga jobb