Kyrkokansliet

Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har. På kyrkokansliet jobbar ca 500 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Svenska kyrkans utbildningsinstitut söker nu kaplan med placering i Lund. 

Vår verksamhet

Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Uppsala och Lund har till uppdrag att utbilda kyrkomedarbetare som medverkar till att människor får livsmod och känner igen Guds kärlek i världen. Vi vill rusta medarbetare för tjänst i Svenska kyrkans församlingar som diakoner, församlingspedagoger, kyrkomusiker och präster genom att förankra de teoretiska och praktiska kunskaperna i den kyrkliga kontexten, skapa positiva lärmiljöer och ge verktyg för den kommande uppgiften. Våra arbetsplatser präglas av kunnighet, engagemang och pålitlighet. Läs gärna mer på Utbildningsinstitutet

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara en av utbildningsinstitutets huspräster. Till arbetsuppgifterna hör att utöva själavård och andlig vägledning bland institutets studerande, att leda samtal – enskilda och i grupp – om tro och växt och att ansvara för organisation och genomförande av utbildningsinstitutets gudstjänstliv. Vidare ingår att planera och leda andliga fördjupningsdagar. Samtal mellan kaplan och studerande sker inom tystnadspliktens ram. I de undervisande moment som kaplanen deltar i gäller att dessa är obligatoriska men inte examinatoriska. Du kommer att ingå i ett arbetslag med ca 30 personer – ett femtontal på respektive ort.

Vem vi söker

Du är präst i Svenska kyrkan med gedigen erfarenhet av församlingsarbete. Du kan även uppvisa dokumenterad fördjupning inom själavård eller samtalsmetodik.

Vi förutsätter att du delar våra värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet. Läs mer om vår värdegrund här.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten är placerad i Lund med viss tjänstgöring i Uppsala, vilket medför vissa resor.

Mer information

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av programchef för kyrkomusikerprogrammet Peter Sjunnesson, peter.sjunnesson@svenskakyrkan.se eller telefon 018-16 98 28.

Fackliga företrädare, Siri Troili (Vision), Malin Andrén (Akavia) och Andreas Sandberg (KyrkA).

Ansökan

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/263
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb